

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αντέδρασε χθες Δευτέρα στην καταδίκη της κλιμάκωσης των επιχειρήσεων του στρατού της χώρας του στη Λωρίδα της Γάζας από τους ηγέτες της Βρετανίας, του Καναδά και της Γαλλίας κρίνοντας ότι προσφέρουν κατ’ αυτόν τον τρόπο «τεράστιο βραβείο» στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.
«Ζητώντας το Ισραήλ να βάλει τέλος στον αμυντικό πόλεμο για την επιβίωσή μας προτού καταστραφούν οι τρομοκράτες της Χαμάς στα σύνορά μας κι απαιτώντας (να εγκαθιδρυθεί) παλαιστινιακό κράτος, οι ηγέτες στο Λονδίνο, στην Οτάβα και στο Παρίσι προσφέρουν τεράστιο βραβείο για τη γενοκτονική επίθεση εναντίον του Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου (2023) κι ενθαρρύνουν νέες φρικαλεότητες αυτού του είδους», τόνισε ο κ. Νετανιάχου στην ανακοίνωση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του, αναφερόμενος στην έφοδο της Χαμάς που αποτέλεσμα έναυσμα του πολέμου.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
Σχετικά Νέα
Οι ΗΠΑ κόβουν 60 εκατ. δολάρια από το Χάρβαρντ λόγω αντισημιτισμού και διακρίσεων
Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι διακόπτει.
Τον έλεγχο όλης της Γάζας θέλει να πάρει το Ισραήλ – Τουλάχιστον 91 Παλαιστίνιοι νεκροί στους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς
Η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα την πρόθεσή της να πάρει «τον έλεγχο».
Τραμπ: Με φυλάκιση έως τρία έτη θα τιμωρούνται όσοι δημοσιεύουν ερωτικά βίντεο χωρίς συναίνεση
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε τη Δευτέρα ένα νομοσχέδιο που καθιστά ομοσπονδιακό.
Πεσκόφ: Δεν μπορεί να υπάρξει χρονοδιάγραμμα για τη σύνταξη κοινού κειμένου ειρήνης Ρωσίας και Ουκρανίας
Η διαδικασία για τη σύνταξη κοινού κειμένου ειρήνης και κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Μόσχας.