Λ. Αυγενάκης: Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Για διάψευση όσων υποστήριζαν πως το πρωτάθλημα της Super League δεν θα ξεκινούσε έκανε λόγο ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η έναρξή του θα διεξαχθεί κανονικά το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι «Διαψεύσθηκαν οι Κασσάνδρες που ήθελαν να μη ξεκινάει το πρωτάθλημα». Αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΕΠΟ, όσο και τους προέδρους της Super League 1 και 2, που χειρίστηκαν το ζήτημα, υπογράμμισε ότι «οι άμεσα εμπλεκόμενοι κατάλαβαν ότι η μεγάλη ιδέα της εξυγίανσης, αλλά με κρατικά χρήματα, τα οποία έφταναν στα 63-64 εκατομμύρια ευρώ, δεν μπορούσε να εφαρμοστεί. Έδειξαν απόλυτη κατανόηση.»

«Προσωπικά είχα ξεκαθαρίσει ότι λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος δεν θα δημιουργήσουμε εκπλήξεις και αιφνιδιασμούς», συνέχισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, προσθέτοντας ότι «είναι βέβαιο ότι πολλοί έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους με μια σειρά χρημάτων που είχε προβλεφθεί ότι θα ελάμβαναν. Αυτά τα χρήματα θα είναι μειωμένα. Την τελική διαπραγμάτευση την κάνουν οι ίδιοι μέσω της ΕΡΤ και φυσικά μέσω της επιτροπής που δουλεύει πάνω στο θέμα αυτό, με επικεφαλής τον κ. Πέτσα.»

«Το Υφυπουργείο Αθλητισμού δεν είναι αρμόδιο, επειδή η προηγούμενη ηγεσία έκανε τον διαπραγματευτή και έκανε τον Άγιο Βασίλη που μοίραζε ευχάριστα εκατομμύρια σε υποσχέσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Λ. Αυγενάκης, επισημαίνοντας ότι «το θέμα αυτό το χειρίζεται πολύ σωστά ο κ. Πέτσας και φυσικά η διοίκηση της ΕΡΤ».

Τέλος, προανήγγειλε σημαντικές βελτιώσεις στον αθλητικό νόμο: «Είναι καθολικό το αίτημα από τους φορείς του αθλητισμού για αλλαγή του αθλητικού νόμου. Θα αλλάξει ο νόμος αυτός. Δεν θα καταργηθεί, αλλά θα υπάρξουν σοβαρές βελτιώσεις διότι ο αθλητισμός δεν είναι μονάχα το ποδόσφαιρο, αλλά είναι και ο ερασιτεχνικός, αλλά και ο μαζικός αθλητισμός.»

Σχετικά Νέα