Κριθαρίδης: Kίβδηλη η συγγνώμη του κ. Χρυσοχοΐδη για τις εννέα φεμινίστριες

Αρνητικά σχολιάζει το ΜέΡΑ25 τη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι ήταν υπερβολική η σύλληψη των εννέα φεμινιστριών στην πλατεία Συντάγματος.

Οεκπρόσωπος του κόμματος Μιχάλης Κριθαρίδης τονίζει σε δήλωσή του ότι ο υπουργός «που ξεστόμισε ένα κάρο ψέματα, όπως φερ’ ειπείν για το ότι οι αστυνομικοί κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου κρατούσαν αποστάσεις ο ένας από τον άλλο ή ότι δεν τραυματίστηκαν διαδηλωτές, αποφάσισε να ζητήσει συγγνώμη από τις 9 φεμινίστριες που προσήγαγαν στο Σύνταγμα την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας έναντι των γυναικών».

Φανταζόμαστε λοιπόν, προσθέτει,  σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι «αφού ο υπουργός “Προστασίας” του Πολίτη έκρινε ως υπερβολικές τις ενέργειες των δυνάμεων καταστολής του, θα διαγραφούν και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για αυτή την υπερβολή και θα μπουν οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν στο αρχείο».

Ειδάλλως, σημειώνει ο κ. Κριθαρίδης, «η υπερβολή αυτή συνεχίζεται και η ούτως ή άλλως κίβδηλη συγγνώμη του στις γυναίκες που κρατήθηκαν παράνομα για αρκετές ώρες, χωρίς καμία κατηγορία και χωρίς στην αρχή, καν πρόσβαση στις συνηγόρους τους, είναι υποκριτική, επικοινωνιακή και δεν λαμβάνεται σοβαρά από κανέναν πολίτη».

Σχετικά Νέα