

Η Ισπανία ανέφερε 164 θανάτους από το νέο κορωνοϊό κατά το τελευταίο 24ωρο.
Πρόκειται μάλιστα για τη χαμηλότερη ημερήσια αύξηση που έχει αναφερθεί από τη 18η Μαρτίου, σύμφωνα με την εφημερίδα «El Pais».
Ο συνολικός αριθμός των θανάτων καταγράφεται σε 25.264.
Μέχρι χθες, η Ισπανία είχε αναφέρει 216.582 επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης, που σήμερα έχουν αυξηθεί σε 217.466, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.
Στους δρόμους μετά από 49 ημέρες
Οι Ισπανοί βγήκαν νωρίς το Σάββατο από το σπίτι τους για να κάνουν τζόκινγκ ή ποδήλατο, καθώς οι ενήλικες επιτρέπεται να αθληθούν σε υπαίθριους χώρους για πρώτη φορά σε επτά εβδομάδες αφού η κυβέρνηση άρχισε να χαλαρώνει τα μέτρα περιορισμού που επιβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού.
Στη Βαρκελώνη, τα μονοπάτια κοντά στη παραλία ήταν γεμάτα από κόσμο που έτρεχε ή έκανε ποδήλατο, ενώ οι σέρφερ είχαν ήδη σπεύσει στη θάλασσα.
Η Μαρ Βίσερ, 45 ετών που έχασε τη δουλειά της ως διοργανώτρια εκδηλώσεων, έκανε τζόκινγκ σε ένα μονοπάτι στην Καστελντεφέλς, μια πόλη κοντά στη Βαρκελώνη. «Ανυπομονούσα τόσο για αυτό. Είναι πολύ καλύτερο από το να τρέχω ή να κάνω γιόγκα και πιλάτες μέσα στο σπίτι», είπε.
Στη Μαδρίτη, άνθρωποι με ποδήλατα και σκέιτμπορντ κινούνταν στους δρόμους της πόλης, ενώ η αστυνομία τοποθέτησε κόκκινες ταινίες για να αποτρέψει τη συνάθροιση των πολιτών σε κοινόχρηστους χώρους.
Η Ισπανία, μια από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την COVID-19, επέβαλε αυστηρό lockdown τον Μάρτιο, περιορίζοντας το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών στα σπίτια τους και απαγορεύοντας τις μη απαραίτητες μετακινήσεις. Η άθληση και οι περίπατοι είχαν απαγορευθεί καθώς οι αρχές προσπαθούσαν να ανακόψουν την εξάπλωση του ιού.
Η Βρετανίδα Σαρλότ Φρέιζερ-Πράιν, 41 ετών, σύμβουλος δημοσίων σχέσεων, ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να απολαύσουν την νέα αυτή ελευθερία καθώς βγήκε για τρέξιμο κοντά στο πάρκο Ρετίρο της πόλης στις 6:00 το πρωί. Αν και το ίδιο το πάρκο παραμένει κλειστό, εκατοντάδες άνθρωποι έτρεχαν στο πεζοδρόμιο γύρω από αυτό.
Σχετικά Νέα
Το τέλος μιας μεγάλης καριέρας: Απολύθηκε ο Λίνεκερ από το BBC μετά την αντισημιτική ανάρτηση
Απολύθηκε ο Γκάρι Λίνεκερ, ο πιο ακριβοπληρωμένος παρουσιαστής του BBC μετά την αντισημιτική ανάρτηση.
Γάζα: Το Ισραήλ επιτρέπει τη διέλευση φορτηγών με βρεφικές τροφές
Το Ισραήλ θα αφήσει να περάσουν φορτηγά που μεταφέρουν τροφές για βρέφη στη Γάζα,.
Συμφωνία για fund €150 δισ. για την ευρω-άμυνα, η θέση της Τουρκίας
Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες συμφώνησαν να δημιουργήσουν ταμείο δανείων ύψους €150 δισ. για την αγορά.
Βανς για Ουκρανία: Το τανγκό θέλει δύο – Αν η Ρωσία δεν θέλει να διαπραγματευτεί, θα πούμε “άξιζε η προσπάθεια αλλά δεν θα συνεχίσουμε”
Η Ουάσινγκτον αναγνωρίζει το αδιέξοδο στις συνομιλίες για το Ουκρανικό, σημείωσε ο αντιπρόεδρος των.