

«Το πρόγραμμα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την επανεκκίνηση της εστίασης, κάτω από την πίεση και τις αντιδράσεις, δεν αντιμετωπίζει επί της ουσίας τα αδιέξοδα των επαγγελματιών και των εργαζόμενων, σε έναν κλάδο που παραμένει για πάνω από 7 μήνες κλειστός, από την εγκληματική κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας»
Αυτό αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ. Και προσθέτει:
«Είναι προσανατολισμένο σε συγκεκριμένες κατηγορίες του κλάδου, ενώ χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις αποκλείονται. Επίσης, τίθεται ως κριτήριο μόνο ο τζίρος του 2020, ενώ τα καταστήματα αυτά παραμένουν κλειστά σχεδόν ένα 4μηνο και το 2021.
Για τους επαγγελματίες της εστίασης με χαμηλότερα εισοδήματα, ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά τους την επόμενη μέρα αναμένεται δύσβατος και γεμάτος ανασφάλεια, αφού θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τις ζημιές των προηγούμενων μηνών και τα συσσωρευμένα χρέη των επόμενων. Γι’ αυτό το λόγο είναι επιτακτική η ανάγκη να διεκδικηθεί η ψήφιση των ουσιαστικών μέτρων στήριξης, που περιλαμβάνει η πρόταση νόμου που κατέθεσε στη βουλή το ΚΚΕ, άμεσου και μακροπρόθεσμου χαρακτήρα, όπως η διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες, η μείωση φορολογίας και η επαναφορά αφορολόγητου ορίου κλπ.» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.
Σχετικά Νέα
Ν. Ανδρουλάκης: Η πολιτική αλλαγή πρέπει να ταυτιστεί με μια χώρα ισχυρή γεωπολιτικά, δίκαιη κοινωνικά και ανθεκτική οικονομικά
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Κρήτη.
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τα νέα τρένα: Θα τα έχουμε μόλις υπογραφεί η παραγγελία, μέχρι το 2027
Για τα νέα τρένα της Hellenic Train και το για πότε θα έρθουν, μετά.
Αντιδράσεις των κομμάτων για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μελόνι
Σε σχολιασμό και κριτική της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ιταλίδα ομόλογό.
Διευκρινίσεις Π. Μαρινάκη για τις ψησταριές στα πανηγύρια-Τι είπε για αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών
Για το εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει να απαγορεύσει στα πανηγύρια να ψήνουν σουβλάκια κλπ.