Κέρδη στη Wall Street – Στο μικροσκόπιο οι περιφερειακές τράπεζες

Οι επενδυτές ποντάρουν στο τέλος της κρίσης για τις περιφερειακές τράπεζες και Dow, Nasdaq και S&P 500 σημειώνουν άνοδο. Ειδικότερα ο Dow κερδίζει 0,71%, ο Nasdaq 1,33% και ο S&P 500 1,06%. Oι περιφερειακές τράπεζες καταγράφουν κέρδη άνω του 1%, ενώ Goldman Sachs και άλλες μεγάλες τράπεζες κινούνται ανοδικά. Την ίδια στιγμή στο Nasdaq Meta, Apple και Netflix σημειώνουν άνοδο, ενώ άλμα άνω του 15% καταγράφει η Lululemon Athletica, καθώς ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

« Κάθε μέρα στη Wall Street που δεν υπάρχει κάποια αρνητική εξέλιξη, είναι καλή για τους επενδυτές» δηλώνει στο CNBC ο Ed Yardeni, πρόεδρος της Yardeni Research. Ο ίδιος προσέθεσε πως πιστεύει ότι «η κατάρρρευση της Silicon Valley Bank ταρακούνησε τις αγορές, ωστόσο η κρίση φαίνεται πως περιορίζεται σε αυτήν και να μην παίρνει συστημικά χαρακτηριστικά».

Oι ανησυχίες για τις τράπεζες φαίνεται πως υποχώρησαν μετά τις εξελίξεις που αφορούν την SVC. Ειδικότερα, η First Citizens Bank θα αγοράσει όλες τις καταθέσεις και τα δάνεια της Silicon Valley Bank από την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC), ανέφερε η ρυθμιστική αρχή σε ανακοίνωσή της.

Η αγορά από τη μονάδα First-Citizens Bank & Trust Company περιλαμβάνει την αγορά περίπου 72 δισεκατομμυρίων δολαρίων των περιουσιακών στοιχείων της Silicon Valley Bank με έκπτωση 16,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε η FDIC. Η First Citizens με έδρα τη Βόρεια Καρολίνα έχει ενεργητικό περίπου 109 δισεκατομμύρια δολάρια και συνολικές καταθέσεις 89,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η First Citizens BancShares αγόρασε όλα τα δάνεια και τις καταθέσεις της SVB και έδωσε στη FDIC δικαιώματα ανατίμησης μετοχών της αξίας έως και 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε αντάλλαγμα, ανέφερε η ρυθμιστική αρχή. Η First Citizens με έδρα τη Βόρεια Καρολίνα ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι δεν αγόρασε άλλα περιουσιακά στοιχεία ή χρέη της SVB Financial Group, της πρώην μητρικής εταιρείας της Silicon Valley Bank.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα