Καλπάκης: Εγκληματική η αδράνεια της κυβέρνησης ΝΔ – Άμεση συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ ÊÅÍÔÑÉÊÇÓ ÅÐÉÔÑÏÐÇÓ ÔÇÓ ÄÇÌÁÑ--ÅÊËÏÃÇ ÍÅÙÍ ÏÑÃÁÍÙÍ ÊÁÉ ÃÑÁÌÌÁÔÅÁ// Óôç öùôï ï Íåïò Ãñáììáôåáò ÓÔÅÑÃÉÏÓ ÊÁËÐÁÊÇÓ --ÖÙÔÏ ×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI

«Η κυβέρνηση άφησε επί 9 μήνες ανεξέλεγκτη την κερδοσκοπία με τα διαγνωστικά τεστ σε βάρος των πολιτών. Με τεράστια καθυστέρηση ανακοινώνει σήμερα ανώτατες τιμές για τα rapid test και τους μοριακούς ελέγχους, μεγαλύτερες μάλιστα από αυτές για τις οποίες είχε αρχικά δεσμευθεί».

Αυτό αναφέρει σε δήλωση του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης, ζητώντας άμεσα να υπάρξει συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ.

Αναφέρει ότι «την ώρα που η χώρα μας εν μέσω lockdown έχει σε 40 μέρες 2.377 θανάτους, με τον συνολικό αριθμό των ανθρώπινων απωλειών να σπάει το φράγμα των 3.000, η κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται το αυτονόητο, το οποίο ζητά η Επιτροπή των επιστημόνων και όλοι οι γιατροί ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας: συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ για να υπάρχουν μαζικά τεστ στους πολίτες και σαφής εικόνα της διασποράς του ιού στην κοινότητα».

Ο κ. Καλπάκης προσθέτει, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,  ότι «δεν πρόκειται μόνο για ιδεοληψία, αλλά για εγκληματική αδράνεια».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα