Όλοι ξεκινάμε την ημέρα μας με έναν καφέ; Είναι όμως όλες οι ώρες οι ίδιες; Είναι το ίδιο να πιεις τον πρώτο σου πρωινό καφέ στις 7 ή στις 8 το πρωί και το ίδιο στις 11; Η επιστήμη μας δείχνει ποια είναι η κατάλληλη ώρα για να πιούμε τον καφέ μας.
Η ομάδα του AsapScience έκανε τις κατάλληλες έρευνες και διαπίστωσε ποια είναι η καταλληλότερη ώρα το πρωί για τον καφέ μας.
Η παραγωγή κορτιζόλης, γνωστής και ως “ορμόνης του στρες”, συνδέονται με τον τρόπο που το σώμα ξυπνάει με φυσικό τρόπο το πρωί και κορυφώνεται συνήθως μεταξύ 8:00 και 9:00, ακριβώς δηλαδή την ώρα που οι περισσότεροι άνθρωποι πίνουν τον καφέ τους.
Η αποκορύφωση της κορτιζόλης ανεβαίνει και πάλι ψηλά μεταξύ 12:00 και 13:00 και 17:30 και 18:30 Και σύμφωνα με το AsapScience, αν πίνετε καφέ κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών, τότε μειώνετε τις επιδράσεις της καφεΐνης.
Αν είστε τύπος που ξυπνάει πολύ νωρίς ή πολύ αργά το πρωί, η κορύφωση της κορτιζόλης στον οργανισμό σας είναι πιθανώς διαφορετική από τον μέσο όρο. Έτσι, κάθε φορά που ξυπνάτε, απλά περιμένετε λίγο πριν πάτε προς την καφετιέρα. Τα επίπεδα της κορτιζόλης αυξάνονται περίπου 50 % αμέσως μόλις ξυπνάτε, ανεξάρτητα από το πότε.
Η επιστήμη λέει, να περιμένετε τουλάχιστον μια ώρα, αφότου ξυπνήσετε, για να πιείτε τον καφέ σας προκειμένου το σώμα σας να είναι στην ιδανική κατάσταση για να πάρετε τα πλεονεκτήματα της καφεΐνης.
http://https://www.youtube.com/watch?v=0mgmayMSESI&feature=emb_logo&ab_channel=AsapSCIENCE
Σχετικά Νέα
-
ΠΟΥ: Η ηπατίτιδα είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως
Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι την ημέρα μολύνονται από ιογενή ηπατίτιδα και η πρόοδος στην.
-
ΠΟΥ: Καμπανάκι για άμεσα μέτρα κατά της ηπατίτιδας που προκαλεί χιλιάδες θανάτους κάθε ημέρα
Οι ιοί της ηπατίτιδας εξακολουθούν να προκαλούν 3.500 θανάτους ημερησίως με τον αριθμό αυτόν.
-
Η μαύρη σοκολάτα και τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας
Μελέτες έχουν δείξει ότι η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και γεμάτη με.
-
Αυξάνει τον κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής το παθητικό κάπνισμα
Η έκθεση στο παθητικό κάπνισμα, ακόμη και σε περιορισμένο βαθμό, συνδέεται με μεγαλύτερο κίνδυνο.