

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρευρέθηκε νωρίτερα σήμερα στην τελετή του αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα, όπου συστεγάζονται το Ολοήμερο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλοκωφών και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Τυφλών.
Απευθυνόμενη στους μαθητές και τις μαθήτριες, η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι «μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά, ανοίγοντας μπροστά σας τον πλούσιο κόσμο της γνώσης».
Και σημείωσε: «Μπαίνετε στις τάξεις με χαρά, ανυπομονώντας να βρεθείτε με τους φίλους και τους συμμαθητές σας, έτοιμοι να μάθετε, να γνωρίσετε καινούργια πρόσωπα, καινούργιες δραστηριότητες. Ίσως νιώθετε κάποια ανησυχία, ιδίως τα πρωτάκια ανάμεσά σας, γρήγορα όμως θα προσαρμοστείτε στην μεγάλη οικογένεια του σχολείου, μια ανοιχτή αγκαλιά για όλες και όλους σας».
Ακολούθως, ανέφερε: «Μη φοβηθείτε τις νέες προκλήσεις. Οι δάσκαλοι και οι δασκάλες σας είναι κοντά σας σ’ αυτό το όμορφο ταξίδι, οδηγοί και συμπαραστάτες σας, για να εξασφαλίσουν ότι θα έχετε χωρίς δυσκολίες την απαραίτητη στήριξη, έτσι ώστε να αποκτήσετε τις αναγκαίες δεξιότητες και ευκαιρίες για τη ζωή που έχετε μπροστά σας, σε μια ισότιμη κοινωνία χωρίς διακρίσεις. Εύχομαι σε όλους σας καλή δύναμη και κάθε καλό!».
Σχετικά Νέα
Κυρ. Βελόπουλος: Η ΝΔ που υποσχέθηκε «νόμο και τάξη» έφερε παρανομία και ανασφάλεια
«Δολοφονίες μέρα-μεσημέρι σε κάθε σημείο της Ελλάδας, εκρήξεις βομβών, γενικευμένη “έκρηξη” της εγκληματικότητας. Η.
Τηλεφωνική επικοινωνία Γ. Γεραπετρίτη με τον Πακιστανό ομόλογό του – Η Ελλάδα καταδικάζει την τρομοκρατική επίθση στο Παχαλγκάμ
Με τον Πακιστανό αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών, Mohammad Ishaq Dar, είχε τηλεφωνική συνομιλία.
Κ. Βελόπουλος: Καταγγέλλω ευθέως την ηγεσία της δικαιοσύνης για συνέργεια της συγκάλυψης σχετικά με το οπτικό υλικό στα Τέμπη
«Στις 12 Φεβρουαρίου κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά για το θέμα των υποτιθέμενων “βίντεο” που εμφανίστηκαν.
«Αγαπάμε την Ελλάδα αλλά μας αναγκάζετε να μην έλθουμε φέτος»
Μετά το ελεύθερο κάμπινγκ που «ποινικοποιήθηκε» το 2012, τώρα και οι διακοπές με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο (κάμπερ) υφίστανται σημαντικούς.