

Δήλωση της τομεάρχη Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτή Α` Θεσσαλονίκης Κ. Νοτοπούλου
Ακόμη μια επικοινωνιακή φιέστα της κυβέρνησης της ΝΔ και του Υπουργείο Τουρισμού, καταρρέει με πάταγο. Η δήθεν εμβληματική μεταρρύθμιση για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της χώρας που με τόση έπαρση παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, ότι δεν εξυπηρετεί κανένα αναπτυξιακό σχεδιασμό, αλλά αποκλειστικά ιδιωτικά συμφέροντα.
Η Κυβέρνηση με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που παρουσίασε στον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΠΔΙΠΕ), μεθοδεύει το “ξεπούλημα” της διαχείρισης των πηγών σε ιδιώτες.
Συστήνει μία ανώνυμη εταιρεία που στελεχώνεται με τις γνωστές πρακτικές των ημετέρων και του πελατειακού κράτους, αφού στο μόνο που γίνεται συνεχής αναφορά είναι η εξαίρεση της από το δημόσιο τομέα και τις διαδικασίες. Με κρατικά χρήματα και τη περιουσία των δήμων η οποία τους αποσπάται και δεν προβλέπεται καν αποζημίωση, η κυβέρνηση θέλει να κάνει «μπίζνες».
Φροντίζει μάλιστα να αφαιρέσει ένα φιλέτο διαμέτρου 1 χλμ από τον προορισμό και τον διαχειρίζεται από μακριά, αντί να φροντίσει να δημιουργεί τοπικά παραγωγικά οικοσυστήματα. Την ίδια στιγμή που σε άλλες διατάξεις το νομοσχέδιο αναφέρεται στην Ολοκληρωμένη διαχείριση των προορισμών…
Άλλη μία απόδειξη ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει σχέδιο για τον τουρισμό. Το μόνο σχέδιο που έχει και που ξέρει να εφαρμόζει είναι να ξεπουλά την περιουσία του δημοσίου και να συγκεντρώνει κεντρικά τις αρμοδιότητες, προφανώς όχι προς όφελος της ανάπτυξης, αλλά για να δημιουργεί μηχανισμούς εξυπηρέτησης συμφερόντων.
Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε τον εαυτό της.
Είναι πρωτοφανής, ακόμα για την ΝΔ, ο τρόπος με τον οποίο υφαρπάζει την περιουσία των Δήμων, ο τρόπος με τον οποίο επιτίθεται στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο κ. Θεοχάρης οφείλει να λειτουργήσει ως Υπουργός Τουρισμού και όχι ως εντολοδόχος του «Επιτελικού κράτος» του Μαξίμου.
Να αποσύρει όλες τις διατάξεις για τις ιαματικές πηγές και να καθίσει στο τραπέζι της διαβούλευσης από μηδενική βάση, με μόνο γνώμονα να δημιουργηθεί μια πραγματικά αναπτυξιακή προοπτική για τον πολύτιμο αυτόν πόρο.
Σχετικά Νέα
Κ. Τασούλας για την 21η Απριλίου: Υποχρέωση όλων μας, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε τους θεσμούς και την εθνική μας ενότητα
Την υποχρέωση όλων μας, πολιτικής ηγεσίας αλλά και πολιτών, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε.
Α. Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: «Επέλεξε να γίνει η φωνή όσων δεν έχουν φωνή, των φτωχών και των κατατρεγμένων»
Τη βαθιά του «θλίψη στους απανταχού Χριστιανούς και όχι μόνο» για τον θάνατο του.
Ν. Κακλαμάνης για 21η Απριλίου: Η Δημοκρατία μας υπέστη μία μεγάλη πληγή η αιμορραγία της οποίας οδήγησε έως μία εθνική τραγωδία στην Κύπρο
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή το προ 58ετίας πραξικόπημα.
Ν. Δένδιας: Η Δημοκρατία δεν είναι δεδομένη – Καθήκον και ευθύνη όλων μας να την περιφρουρήσουμε
«Η Δημοκρατία δεν είναι δεδομένη. Καθήκον και ευθύνη όλων μας να την περιφρουρήσουμε, με.