Κ. Αρβανίτης: Το «Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» ένα ακόμη βήμα για μια ΕΕ που κανείς δεν θα μένει πίσω

Tο ψήφισμα για το Επαρκές Ελάχιστο Εισόδημα που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Ολομέλεια, είναι ένα ακόμη βήμα για μια ΕΕ που κανείς δεν θα μένει πίσω τονίζει σε δήλωση του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μέλος της Επιτροπής EMPL (Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων), Κώστας Αρβανίτης.

Το ψήφισμα, που εγκρίθηκε με 336 ψήφους υπερ, 174 κατά και 121 αποχές, όπως σημειώνει ο Κώστας Αρβανίτης, υιοθετήθηκε παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια της ευρωπαϊκής δεξιάς, ακροδεξιάς και μερίδας των φιλελεύθερων. Ενώ στο πλαίσιο της διαδικασίας στην Ολομέλεια υπερψηφίστηκε με οριακή πλειοψηφία η επίμαχη τροπολογία που καλεί σε Σύνταξη Ευρωπαϊκής οδηγίας για Ελάχιστα εγγυημένα εισοδήματα.

Όπως εξηγεί ο Ευρωβουλευτής, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διαμορφώθηκε για μια ακόμη φορά μια προοδευτική πλειοψηφία που διεκδίκησε και πέτυχε την υιοθέτηση μιας πρότασης που μπορεί να οδηγήσει σε μια ακόμη μεταρρύθμιση με κοινωνικό πρόσημο.

«Έτσι, σε λίγα χρόνια, πλάι στην Οδηγία για Επαρκείς Κατώτατους Μισθούς στην ΕΕ, που ήδη είναι σε ισχύ και διανύουμε τη διετία κατά την οποία όλα τα κράτη μέλη πρέπει να την ενσωματώσουν στα εθνικά τους δίκαια, θα έχουμε ένα ακόμη εργαλείο άμβλυνσης των μεγάλων κοινωνικών ανισοτήτων» επισημαίνει ο Κ. Αρβανίτης.

Πρόκειται, υπογραμμίζει για ένα ακόμη εργαλείο-ασπίδα προστασίας των πολλών απέναντι στη φτώχεια και τις παράλογες ανισότητες που έθρεψαν υπέρμετρα οι δεξιές πολιτικές που με αιχμή τις νεοφιλελεύθερες δοξασίες, βασάνισαν τις κοινωνίες μας σπέρνοντας ανισότητα, φτώχεια και δυστυχία για τους πολλούς, αδιανόητα υπερκέρδη και παράλογη δύναμη για τις ακόρεστες ελίτ.

«Ένα εργαλείο που για την Ελληνική Κοινωνία μπορεί να έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία την ώρα που η αισχροκέρδεια Μητσοτάκη αδειάζει όλο και περισσότερες τσέπες, τροφοδοτώντας τη φτώχεια ακόμη και από τα -ήδη χτυπημένα- μεσαία στρώματα».

«Συνεχίζουμε τη μάχη με μικρές και μεγάλες νίκες για μια ΕΕ που θα διαφαλίζει τη ευημερία και την αξιοπρεπή διαβίωση των ευρωπαίων εργαζομένων, ώστε κανείς να μην μείνει πίσω» καταλήγει η δήλωση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα