Ηλιόπουλος: Αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει πολιτική τα σχολεία θα γίνουν επιταχυντής της πανδημίας

Στην επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες εστιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση. «Το πρωτόκολλο σύμφωνα με το οποίο άνοιξαν σήμερα τα σχολεία είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο» τονίζει χαρακτηριστικά.

«Να ευχηθούμε καλή χρονιά σε όλα τα παιδιά, στις οικογένειές τους και στους εκπαιδευτικούς. Μια χρονιά δημιουργική και πάνω απ’ όλα με υγεία και ασφάλεια. Δυστυχώς, όμως, οι επιλογές της κυβέρνησης προωθούν την ανασφάλεια» ανέφερε σε τηλεοπτική του δήλωση τη Δευτέρα (13/9).

«Η κυβέρνηση για άλλη μια χρονιά ανοίγει τα σχολεία με τον τρόπο που τα έκλεισε. Με 25 παιδιά ανά τμήμα και με ένα πρωτόκολλο αναστολής το οποίο λέει ότι τα τμήματα θα λειτουργούν μέχρι να νοσήσουν το 50%+1 των μαθητών και των μαθητριών. Κάτι απαράδεκτο και επικίνδυνο. Κάτι που με βάση τους ειδικούς μπορεί να δώσει ακόμα και περισσότερα από 100 κρούσματα για κάθε τμήμα μέσα στην κοινότητα» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Έστω και τώρα, έστω στο και πέντε, να αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης, να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις αναπληρωτών έτσι ώστε να “σπάσουν” τα τμήματα και να αραιώσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες, να μπορούν να είναι μέχρι 15 παιδιά ανά τμήμα, να κάθεται ένα παιδί σε κάθε θρανίο και να γίνονται δύο μοριακά τεστ κάθε βδομάδα για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές» συμπληρώνει.

«Μ’ αυτόν τον τρόπο μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά και θα έχουμε μία σχολική χρονιά με ασφάλεια. Αν δεν ακολουθήσουμε αυτή τη διαδρομή, δυστυχώς τα σχολεία για άλλη μια φορά θα γίνουν επιταχυντής της πανδημίας και η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη» επισημαίνει κλείνοντας ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα