Γλαβίνας: Έχουμε ένα διαφορετικό μοντέλο με αιχμή την ενίσχυση της εργασίας και την προστασία των εργαζομένων

Στην εκπομπή «PRIME» του τ/σ ERTNews και την δημοσιογράφο Βάλια Πετούρη παραχώρησε συνέντευξη ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Ο κ. Γλαβίνας αρχικά τοποθετήθηκε για το νέο εργασιακό περιβάλλον που διαμορφώνει ο νέος νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ, σημειώνοντας ότι «πράγματι, έχουμε ένα νέο εργασιακό περιβάλλον, με νέα δεδομένα. Το ερώτημα είναι αν οι εργασιακές συνθήκες των Ελλήνων πολιτών είναι καλύτερες ή χειρότερες. Δεν έχουμε ανατρέψει ως χώρα τη δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι, δηλαδή την εκ περιτροπής εργασία, τους χαμηλούς μισθούς και την μαύρη εργασία. Αντί να ενισχυθεί η εργασιακή ασφάλεια, επιτείνεται αυτή την κατάσταση, με μέτρα όπως οι κατά παραγγελία συμβάσεις και η εργασία σε πολλαπλούς εργοδότες, που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ, επικαλούμενη μία ευρωπαϊκή οδηγία, εισάγοντας σε αυτήν παρένθετες δυμενείς διατάξεις, που δημιουργούν νέα δεδομένα».

Παράλληλα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε πως «υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές στο πώς αντιλαμβάνεται κανείς την εργασία. Εμείς την αντιλαμβανόμαστε μέσα από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες απουσιάζουν από την ρητορική των εκπροσώπων της κυβέρνησης, όπως και μέτρα που συμβάλλουν στην προστασία των εργαζομένων. Αντί να περάσουμε στη λογική που υπάρχει και σε άλλα κράτη, δηλαδή στην τετραήμερη εργασία, την τάση ενίσχυσης των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων ώστε η βελτίωση να αντανακλά και στην κοινωνική τους ζωή, ακόμη και την ψυχική τους υγεία, πηγαίνουμε σε μία αντίθετη κατεύθυνση με ελαστικές σχέσεις εργασίας και κακή μισθολογική ανταπόδοση. Η ΝΔ προσαρμόζεται σε αυτή την τάση, επιτείνοντας τα αρνητικά αποτελέσματά της. Εμείς έχουμε ένα διαφορετικό μοντέλο προς την ενίσχυση της εργασίας και την προστασία των εργαζομένων».

Ο κ. Γλαβίνας απέφυγε να σχολιάσει τα ζητήματα που έχουν προκύψει από τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι «από θέση αρχής δεν σχολιάζουμε τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ τρεις ημέρες πριν τις εκλογές. Από Δευτέρα θα έχουμε να πούμε περισσότερα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα