Γεροβασίλη: Η ΝΔ ακολουθεί το δόγμα «σοκ και δέος»

Συνέντευξη για τα θέματα επικαιρότητας έδωσε την Τετάρτη 31/7 η Όλγα Γεροβασίλη, Γραμματέας της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ, στο δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλου και στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 901.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενη στην άρση της ασυλίας του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι ο Παύλος Πολάκης έχει συντονισμένα και επανειλημμένα στοχοποιηθεί από τη Νέα Δημοκρατία. «Είναι τέτοιο το μένος τους απέναντι στον Πολάκη, που δεν έδωσαν σε κάποιον που τον καλούν σε απολογία το τριήμερο που δικαιούται βάση νόμου» επισήμανε η βουλευτής, προσθέτοντας ότι «ο Παύλος Πολάκης όφειλε να μην συγκαλύψει σκάνδαλα και το έκανε. Εμείς λέμε όλα στο φως, αλλά η ΝΔ δεν το θέλει».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν ο κος Πολάκης εξακολουθεί να χαίρει της εμπιστοσύνης και της υποστήριξης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η Γραμματέας της ΚΟ ομάδας υπογράμμισε ότι ο κος Πολάκης δεν έχει μόνο την στήριξη του Αλέξη Τσίπρα αλλά ολόκληρης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και του κόμματος.

Η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε και στην συγχώνευση των ελεγκτικών μηχανισμών σε έναν φορέα, όπως προωθείται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που συζητείται στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, λέγοντας «οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους συγχωνεύονται σε ένα φορέα, χωρίς εχέγγυα ανεξαρτησίας. Ο διοικητής θα τοποθετηθεί με απόφαση Πρωθυπουργού. Εμείς προτείναμε τη σύστασή του ως Ανεξάρτητη Αρχή. Να αισθάνεται ο κάθε Έλληνας πολίτης ότι κανείς δεν θέλει να συγκαλύψει.».

Τέλος η Γραμματέας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ καυτηρίασε τη πρακτική της Νέας Δημοκρατίας να εισάγει με κατεπείγουσες διαδικασίες, χωρίς καμία διαβούλευση νομοσχέδια στη Βουλή, μη τηρώντας ούτε στοιχειώδεις προβλέψεις του κανονισμού της Βουλής, αποσκοπώντας στον αιφνιδιασμό εν μέσω θέρους. «Η ΝΔ ακολουθεί το δόγμα “σοκ και δέος”. Για να μην μπορεί να αντιδράσει κάποιος σε τόσα πολλά και τόσο γρήγορα», ανέφερε κλείνοντας η Όλγα Γεροβασίλη.

Σχετικά Νέα