Γεωργιάδης: Εξετάζεται η υποχρεωτική ασφάλιση κτηρίων

Η κυβέρνηση προωθεί νέα πρόταση για την υποχρεωτική ασφάλιση κτηρίων, σε ζώνες υψηλής τρωτότητας, ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, στην 4η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών γνωστοποιώντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με την Αναπτυξιακή Τράπεζα και την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Αυτό μετέδωσε η ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι ο υπουργός υπογράμμισε πως η Κυβέρνηση έχει τη βούληση και προτίθεται να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία πριν τη λήξη της θητείας της.

Υπενθυμίζεται ότι από τον κλιματικό νόμο, αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή, το άρθρο 23 που προέβλεπε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2025 τα νέα κτήρια που βρίσκονται σε ζώνες υψηλής τρωτότητας ασφαλίζονται υποχρεωτικά ενώ η ύπαρξη ασφαλιστηρίου συμβολαίου αποτελούσε προϋπόθεση για την ηλεκτροδότηση του κτηρίου.

Σημειώνεται ότι ως ζώνες υψηλής τρωτότητας θεωρούνται οι περιοχές που βρίσκονται σε γεωγραφικές ζώνες υψηλής πιθανότητας πλημμύρας ή πλησίον δασικών περιοχών που χαρακτηρίζονται από υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα