

Το σχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δεν προβλέπει και πάλι κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Βρίσκεται ακόμη πιο πίσω και από τις χαλαρές αποφάσεις του Οκτωβρίου και οδηγεί σε νέα αναβολή κάθε ουσιαστικής συζήτησης για τον Μάρτιο, επισημαίνει η Φώφη Γεννηματά.
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θεωρεί πως «αυτή η τακτική δίνει ουσιαστικά άφεση στην τουρκική επιθετικότητα και αποθρασύνει την Τουρκία. Μπορεί να εξυπηρετεί τα συμφέροντα κάποιων χωρών, πλήττει όμως ζωτικά συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου. Η Ελλάδα πρέπει να απορρίψει ασυζητητί το συγκεκριμένο σχέδιο» τονίζει.
Κατά την κ. Γεννηματά, ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απαιτήσει «ουσιαστικές κυρώσεις και εμπάργκο όπλων, που θα αναγκάσουν την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Τέλος στην υποχωρητικότητα, είναι ώρα για αποφασιστική στάση» δηλώνει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.
Σχετικά Νέα
Ν. Ανδρουλάκης: Η πολιτική αλλαγή πρέπει να ταυτιστεί με μια χώρα ισχυρή γεωπολιτικά, δίκαιη κοινωνικά και ανθεκτική οικονομικά
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Κρήτη.
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τα νέα τρένα: Θα τα έχουμε μόλις υπογραφεί η παραγγελία, μέχρι το 2027
Για τα νέα τρένα της Hellenic Train και το για πότε θα έρθουν, μετά.
Αντιδράσεις των κομμάτων για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μελόνι
Σε σχολιασμό και κριτική της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ιταλίδα ομόλογό.
Διευκρινίσεις Π. Μαρινάκη για τις ψησταριές στα πανηγύρια-Τι είπε για αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών
Για το εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει να απαγορεύσει στα πανηγύρια να ψήνουν σουβλάκια κλπ.