Γαλλία: Σουδανός σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών – Τους επιτέθηκε με χασαπομάχαιρο

Ένας 40χρονος Σουδανός σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών στη Γαλλία, όταν κινήθηκε επιθετικά προς το μέρος τους κρατώντας ένα χασαπομάχαιρο.

Όπως έγινε γνωστό από την εισαγγελία, ο άνδρας που «απείλησε με χασαπομάχαιρο» αστυνομικούς σκοτώθηκε από τις δυνάμεις της τάξης στο Παρίσι τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο.

Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν ανεπιτυχώς τέιζερ εναντίον του 40χρονου και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ

Ο νεκρός εξακριβώθηκε ότι είχε γεννηθεί τον Ιανουάριο του 1984 στο Σουδάν και δεν ήταν γνωστός στις αρχές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ αφού χρησιμοποίησαν εναντίον του τέιζερ χωρίς αποτέλεσμα, επισήμανε η εισαγγελία η οποία έχει ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν.

Η ανακοίνωση της εισαγγελίας για το συμβάν

Λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα οι υπηρεσίες της αστυνομίας δέχθηκαν κλήση για ένα απειλητικό άτομο, που φορούσε τζελάμπα και κρατούσε χασαπομάχαιρο, το οποίο βρισκόταν στον σταθμό του τραμ Butte (…) στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Όταν έφτασαν, είδαν τον άνδρα να κρατά ένα χασαπομάχαιρο στο ένα χέρι και ένα τετράδιο με λέξεις στα αραβικά στο άλλο.

Αφού δεν υπάκουσε στις εντολές των αστυνομικών να αφήσει το μαχαίρι και παρά την επανειλημμένη χρήση τέιζερ, ο άνδρας άρχισε να τρέχει προς το μέρος τους κρατώντας πάντα το χασαπομάχαιρο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τέσσερις αστυνομικοί έκαναν χρήση του όπλου τους πυροβολώντας περίπου 20 φορές. Κανένας αστυνομικός δεν τραυματίστηκε, αλλά όσοι έκαναν χρήση του όπλου τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κατάσταση «σοκ».

Πηγή: ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα