

Νέα νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει εντός του Μαΐου και θα αφορά την κατάργηση της καταβολής εισφορών για μηδενικό ή εξαιρετικά χαμηλό εισόδημα και από μη κατ’ επάγγελμα αγρότες συνταξιούχους, οι οποίοι καλλιεργούν μικρό αγροτικό κλήρο, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης από τη Βουλή.
Συγκεκριμένα αναμένεται να κατατεθεί εντός του επόμενο 15νθημέρου και θα προβλέπει την καταβολή εισφορών από εισόδημα 10.000 ευρώ και άνω.
«Υπήρχε πράγματι παράλειψη του νόμου που έθετε ασφαλιστικές εισφορές από μηδενικό εισόδημα. Λόγω της ιδιαιτερότητας του μικρού κλήρου και για να μην πληρώνει με 3.000 -4.000 εισόδημα κάποιος υψηλές εισφορές, αλλά επειδή πρέπει να πληρώσουν εισφορές, με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί την επόμενη ή μεθεπόμενη εβδομάδα, μες το Μάιο σίγουρα, αλλάζουμε το όριο και πάει από μηδέν σε 10.000 ευρώ. Άρα μέχρι 10.000 δεν θα πληρώνει κανείς ασφαλιστικές εισφορές ακόμα κι αν δεν είναι κατ’ επάγγελμα αγρότης», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΜεΡΑ25, Σοφίας Σακοράφα.
Σχετικά Νέα
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.
Κεραμέως: Ο Πάπας Φραγκίσκος δίδαξε τη συγχώρεση και τη μετάνοια με το παράδειγμά του
«ΟΠάπας Φραγκίσκος ήταν μια παγκόσμια προσωπικότητα, που εργάστηκε για την ενότητα του Χριστιανισμού, προσπαθώντας.