

Αυτή η κίνηση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τόνισε νωρίτερα σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.
Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η αυριανή επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Αμμόχωστο συνιστά βάναυση προσβολή του διεθνούς δικαίου και υπονομεύει την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων.
Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να αγωνίζεται, μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Γκουτιέρες και των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας».
Σχετικά Νέα
Ν. Ανδρουλάκης: Η πολιτική αλλαγή πρέπει να ταυτιστεί με μια χώρα ισχυρή γεωπολιτικά, δίκαιη κοινωνικά και ανθεκτική οικονομικά
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Κρήτη.
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τα νέα τρένα: Θα τα έχουμε μόλις υπογραφεί η παραγγελία, μέχρι το 2027
Για τα νέα τρένα της Hellenic Train και το για πότε θα έρθουν, μετά.
Αντιδράσεις των κομμάτων για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μελόνι
Σε σχολιασμό και κριτική της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ιταλίδα ομόλογό.
Διευκρινίσεις Π. Μαρινάκη για τις ψησταριές στα πανηγύρια-Τι είπε για αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών
Για το εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει να απαγορεύσει στα πανηγύρια να ψήνουν σουβλάκια κλπ.