Εύα Καϊλή: Ποτέ δεν πρόκειται να ομολογήσω αδικήματα που δεν έχω διαπράξει ακόμα και αν με κάνουν κομμάτια

Η Εύα Καϊλή συνεχίζει να βρίσκεται στη φυλακή για την υπόθεση Qatargate την ίδια ώρα που ο θεωρούμενος και ως «εγκέφαλος» Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι θα αποφυλακιστεί.

Η επόμενη ακρόαση για την Εύα Καϊλή θα είναι σε 4 ημέρες και η ίδια μέσα από τις φυλακές και μιλώντας στον ΑΝΤ1 δηλώνει φανερά αδικημένη.

«Ποτέ δεν πρόκειται να ομολογήσω αδικήματα που δεν έχω διαπράξει ακόμα και αν με κάνουν κομμάτια», τονίζει χαρακτηριστικά με την Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου να θεωρείται κρίσιμη ημέρα καθώς θα βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου προκειμένου να εξεταστεί το νέο αίτημα αποφυλάκισης της.

«Στο ερχόμενο δικαστικό συμβούλιο θα δώσουμε μάχη για να αποδείξουμε την αναξιοπιστία του κ Παντσερι. Θα έχουμε ισχυρά νεότερα στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν ότι η Εύα Καϊλή είναι αθώα.Η ίδια αν και ψυχολογικά φορτισμένη επιμένει κατηγορηματικά στην αθωότητα της” αναφέρει ο συνήγορός της, κ. Δημητρακόπουλος.

Παράλληλα τονίζει πως “αισθάνεται ένα αίσθημα αδικίας βλέποντας τους πρωταγωνιστές να είναι ελεύθεροι, να είναι στο σπίτι τους και η Εύα Καϊλή που δίνει μάχη για την αθωότητα της να είναι μέσα. Είναι μια προκλητική αντινομία την οποία διακρίνουμε στο ποινικό βελγικό σύστημα.

Η αποφυλάκιση του Παντσερι είναι προϊόν συναλλαγής, δέχτηκε να πει ψέματα κατά της Ευας Καϊλή και το αντάλλαγμα ήταν να αφεθεί ελεύθερος. Αυτός που είναι αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Γτ εγκληματική οργάνωση υπάρχει αλλά δεν συμμετέχει σε αυτήν η κυρία Καϊλή».

Επίσης εκτός φυλακής με βραχιολάκι βρίσκεται και ο σύντροφος της και στενός συνεργάτης του Παντσερι, Φραντζεσκο τζιόρτζι. Οι δυο άνδρες φέρονται να έχουν συνεργαστεί με τις βέλγικες αρχές με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση τους με όρους αλλά και μια πιο ευνοϊκή ποινική μεταχείριση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα