Ευ. Βενιζέλος: Δεν λέει όχι να αναλάβει πρωθυπουργός σε κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό όμως, όχι τον αρχηγό του πρώτου κόμματος, δηλαδή τον Κυριάκο Μητσοτάκη (ή τον Αλέξη Τσίπρα, εάν ανατραπούν οι δημοσκοπήσεις), αλλά κάποιο τρίτο, πολιτικό πρόσωπο. Όλοι μιλούν για τον “άγνωστο Χ” και η πρόταση εκλαμβάνεται σαν απόπειρα υπονόμευσης του σεναρίου μιας κυβέρνησης συνεργασίας – αφού θεωρείται τελείως απίθανο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αποδεχθεί μια τέτοια πρόταση – αλλά φαίνεται ότι υπάρχει σίγουρα κάποιος που ενδιαφέρεται…. Και αυτός είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ηδη από το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη και όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, απάντησε:

“Ρωτήστε τον ίδιο τι ακριβώς εννοούσε”, δήλωσε και πρόσθεσε: “Η χώρα χρειάζεται ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση για να κάνουμε το μεγάλο άλμα στο μέλλον. Για αυτό αγωνίζομαι και θα εξακολουθώ να αγωνίζομαι. Για τα υπόλοιπα ρωτήστε άλλους τι εννοούν”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου έχει χαρακτηρίσει τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ “θεσμική ασέβεια” και “πολιτικά εξωφρενική”, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο τη διαφωνία του.

Στα δημοσιογραφικά γραφεία άρχισαν να κυκλοφορούν σενάρια για τα πρόσωπα που ενδεχομένως θα μπορούσαν να αναλάβουν ένα τέτοιο ρόλο και να προταθούν από τον Νίκο Ανδρουλάκη, αν και επαναλαμβάνουμε το ενδεχόμενο είναι τελείως απίθανο, καθώς κανένας αρχηγός πρώτου κόμματος δεν θα δεχόταν να αποσυρθεί για χάρη τρίτου προσώπου, και η εφημερίδα Απογευματινή δημοσίευσε μάλιστα τα δικά της σενάρια, με πρώτο όνομα αυτό του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και άλλους πιθανούς υποψηφίους, όπως η Αννα Διαμαντοπούλου.

Το κεντρικό δελτίο του MEGA επικοινώνησε με συνεργάτες του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και από την απάντηση φάνηκε να υπάρχει ενδιαφέρον του κ. Βενιζέλου, για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

“Προς το παρόν ας κρατήσουμε τη διαπίστωση ότι πλέον όλοι συζητούν και αντιμετωπίζουν το σενάριο μιας κυβέρνησης συνεργασίας, ως εξίσου λογικό, θεμιτό και πιθανό με το σενάριο μιας μονοκομματικής κυβέρνησης”, ήταν η λακωνική απάντηση που έδωσε το περιβάλλον του κ. Βενιζέλου.

Η πρόταση Ανδρουλάκη που “άναψε φωτιές”
Πριν δύο ημέρες, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σκιαγράφησε το πρόσωπο που θα προτείνει ως πρωθυπουργό σε μια κυβέρνηση συνεργασίας που θα προκύψει μετά τις εκλογές, δηλώνοντας ξεκάθαρα πως αυτός πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο, εμμένοντας στην άρνησή του να αποδεχθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα.

Με τον τρόπο αυτό διέψευσε τα σενάρια που είχαν δει το φως της δημοσιότητας για πρόσωπα όπως π.χ. ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος.

“Η άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί να μην είναι πολιτικό πρόσωπο. Εγώ λοιπόν απαντώ σε αυτά τα σενάρια με έναν τρόπο: πολιτικά πρόσωπα, τα οποία θα μπορούν να εκφράσουν το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα”, επεσήμανε και κληθείς να διευκρινίσει από πού θα προέρχονται, σημείωσε: “Εξαρτάται από τη δύναμη των κομμάτων. Εδώ λοιπόν μπαίνει η λαϊκή ετυμηγορία. Γι’ αυτό ζητώ ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα μπορεί να δώσει στα πρόσωπα των υπουργείων γιατί δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός, είναι και τα κρίσιμα υπουργεία, τα πρόσωπα αυτά να έχουν υψηλή επάρκεια, υψηλή αξιοπιστία, να είναι φορείς της διαφάνειας”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα