Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 20,3 μονάδων για τη ΝΔ

Διατηρεί το συντριπτικό προβάδισμα της η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αφού σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα προηγείται της αξιωματικής αντιπολίτευσης με 20,3 ποσοστιαίες μονάδες.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 40,1%, έναντι 19,8% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,4%, το ΚΚΕ με 5,1%, η Ελληνική Λύση με 3%, το ΜέΡΑ25 με 1,5% και οι Έλληνες Για Την Πατρίδα με 1,3%. Άλλο Κόμμα απάντησε το 3,2% των ερωτηθέντων, ενώ ποσοστό 13,0% δηλώνει αναποφάσιστο.

Όσον αφορά τις θετικές γνώμες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 63,6% των συμμετεχόντων στην έρευνα εξέφρασε θετική και μάλλον θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό, με τις αρνητικές και μάλλον αρνητικές γνώμες να περιορίζονται στο 34,4%. Αντίθετη εικόνα για τον Αλέξη Τσίπρα, αφού το 66,3% των ερωτηθέντων έχει αρνητική και μάλλον αρνητική γνώμη και μόλις το 31,1% εκφράζει θετική και μάλλον θετική γνώμη για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε άλλα ευρήματα της δημοσκόπησης της Marc για το «Πρώτο Θέμα», το 62,5% των ερωτηθέντων εκφράζει θετική και μάλλον θετική γνώμη για την κυβέρνηση, έναντι 36,1% που έχει αρνητική ή μάλλον αρνητική γνώμη, ενώ την ίδια ώρα το 77,1% των ερωτηθέντων βλέπει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έναντι 20% που έχει θετική ή μάλλον θετική άποψη.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση κρίνεται οριακά θετικά για τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού, με 50,3% έναντι 44,5%, ενώ συγκεντρώνει 73,1% θετικών κρίσεων στη συνολική αντιμετώπιση της πανδημίας, έναντι 25,5% αρνητικών. Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά και την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, το 59,6% έχει θετική ή μάλλον θετική άποψη για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ενώ το 35% έχει αρνητική ή μάλλον αρνητική γνώμη. Επίσης, το 38,1% ζητάει σκληρότερη στάση, ενώ 59,1% τάσσεται υπέρ του διαλόγου.

Σε ευρήματα της δημοσκόπησης για το ζήτημα του κορωνοϊού, το 44,6% εμφανίζεται θετικό στην προοπτική να κάνει το εμβόλιο για τον ιό, ενώ το 28,5% εκφράζει επιφυλάξεις, και 26,9% λέει πως δεν θα το κάνει. Τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες (74,3%) θεωρούν τον κορωνοϊό υπαρκτό και επικίνδυνο, ενώ 23,9% θεωρεί τον ιό υπαρκτό αλλά όχι πιο επικίνδυνο από μια απλή γρίπη. Καταγράφεται ωστόσο και ένα 1,2% που θεωρεί ότι δεν υπάρχει ο κορωνοϊός.

Σχετικά Νέα