

Τοποθέτηση της βουλεύτριας Ραλλίας Χρηστίδου κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του αθλητισμού.
Στη σημερινή της ομιλία στην Ολομέλεια αναφορικά με το νομοσχέδιο «αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων, διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ, σύσταση Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή(Ε.Ο.Ε), Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.) και άλλες διατάξεις», η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε αρχικά στις μεγάλες οικονομικές ανάγκες του αθλητισμού –ερασιτεχνικού και επαγγελματικού- ανάγκες τις οποίες δεν αντιμετωπίζει το εν λόγω νομοσχέδιο.
Αντιθέτως, σαν να λειτουργεί σε κενό, η κυβέρνηση έρχεται να ρυθμίσει κάθετα τα θέματα αρχαιρεσιών και αυτοδιοίκησης δημιουργώντας κλειστά κλαμπ, με άνωθεν έλεγχο. Έτσι, η ποσόστωση φύλου στα ΔΣ αποτελεί αλλοίωση, κατά τον υπουργό, του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά η ενισχυμένη αναλογική που θεσπίζει – όπου οργανωμένες ομάδες με το 40% των ψήφων να έχουν το 76% των θέσεων στο ΔΣ- δεν είναι.
Στην ίδια λογική, η γενναία χρονική παράταση που δίνεται με το εν λόγω νομοσχέδιο στην ανεμπόδιστη ενασχόληση με τα διοικητικά επαγγελματικών αθλητικών σωματείων, μετόχων που έχουν καταδικαστεί για κακούργημα τελεσίδικα και έως αυτή η καταδίκη να γίνει αμετάκλητη (δλδ από τον Άρειο Πάγο). Ενώ στον ερασιτεχνικό αθλητισμό δεν υπάρχει αυτή η αλλαγή.
Στην ίδια λογική, η ανάθεση της χορήγησης ισοτιμιών στο Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών, και μάλιστα χωρίς τη συμμετοχή στην Επιτροπή μέλους ΔΕΠ. Η ένταξη των σχολών προπονητών στο ίδιο Εθνικό Κέντρο και όχι στα ΑΕΙ Φυσικής Αγωγής που διαθέτουν και το προσωπικό, τη γνώση και την υλικοτεχνική υποδομή για να αναλάβουν ένα τέτοιο έργο μέσω των κέντρων δια βίου μάθησης εντός των πανεπιστημίων, όπως προέβλεπε η νομοθετική πρόβλεψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενδεικτική της κυβερνητικής πρόθεσης να επενδύσει σε «μπίζνες» με άλλη μια κρατική πιστοποίηση προς διαχείριση και πώληση.
Σχετικά Νέα
Ν. Ανδρουλάκης: Η πολιτική αλλαγή πρέπει να ταυτιστεί με μια χώρα ισχυρή γεωπολιτικά, δίκαιη κοινωνικά και ανθεκτική οικονομικά
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Κρήτη.
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τα νέα τρένα: Θα τα έχουμε μόλις υπογραφεί η παραγγελία, μέχρι το 2027
Για τα νέα τρένα της Hellenic Train και το για πότε θα έρθουν, μετά.
Αντιδράσεις των κομμάτων για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μελόνι
Σε σχολιασμό και κριτική της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ιταλίδα ομόλογό.
Διευκρινίσεις Π. Μαρινάκη για τις ψησταριές στα πανηγύρια-Τι είπε για αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών
Για το εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει να απαγορεύσει στα πανηγύρια να ψήνουν σουβλάκια κλπ.