

Την άποψη ότι στο Αρκαλοχώρι το ελληνικό κράτος ενήργησε σωστά και δημιούργησε ένα μοντέλο διαχείρισης για την αντιμετώπιση των σεισμών, εξέφρασε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασία, Χρήστος Στυλιανίδης.
Ο κ Στυλιανίδης στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου όπου και εκπροσώπησε την κυβέρνηση ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την διαχείριση της κρίσης μετά τους σεισμούς στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου και ανέφερε:
“Όπως έχετε δει, έχω επισκεφθεί δύο φορές την περιοχή του Αρκαλοχωρίου. Από την πρώτη στιγμή είμαστε εκεί για να παράσχουμε κάθε φροντίδα στους σεισμόπληκτους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μια δύσκολη περίοδος για την Κρήτη, ειδικά για την περιοχή του Αρκαλοχωρίου.
Παρακολουθούμε το σεισμικό φαινόμενο με μια επιτροπή που έχει εκτίμηση του σεισμικού κινδύνου. Οι επιστήμονες προς το παρόν μας καθησυχάζουν ότι αυτή είναι μετασεισμική ακολουθία αλλά οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλα συναρμόδια υπουργεία είναι έτοιμα για να συνεχίσουν να παράσχουν ότι χρειάζεται η περιοχή εκεί.
Όπως ξέρετε ξεκίνησε η κυβερνητική αρωγή μέσω της πλατφόρμας, ευτυχώς οι άνθρωποι που μένουν σε σκηνές είναι ελάχιστοι και αυτοί με δική τους βούληση, υπάρχει ήδη, δυνατότητα παροχής φαγητού και άμεσης φροντίδας, θεωρώ ότι στο Αρκαλοχώρι το ελληνικό κράτος αντέδρασε σωστά και δημιούργησε ένα μοντέλο διαχείρισης τέτοιας μορφής κρίσεων.
Ειλικρινά είμαι υπερήφανος έχοντας και την ευρωπαϊκή εμπειρία γιατί είδα ότι αυτή η χώρα παρόλες τις ελλείψεις σε σύστημα , σε οργάνωση, έχει τέτοιο ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να βασιστεί πάνω του και να έχει τέτοια επιτυχία στην διαχείριση των κρίσεων”.
Όπως τόνισε ο κ Στυλιανίδης η ελληνική πολιτεία ακολουθεί τις εκτιμήσεις των σεισμολόγων και τις δικές τους εντολές.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ν. Ανδρουλάκης: Η πολιτική αλλαγή πρέπει να ταυτιστεί με μια χώρα ισχυρή γεωπολιτικά, δίκαιη κοινωνικά και ανθεκτική οικονομικά
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Κρήτη.
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τα νέα τρένα: Θα τα έχουμε μόλις υπογραφεί η παραγγελία, μέχρι το 2027
Για τα νέα τρένα της Hellenic Train και το για πότε θα έρθουν, μετά.
Αντιδράσεις των κομμάτων για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μελόνι
Σε σχολιασμό και κριτική της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ιταλίδα ομόλογό.
Διευκρινίσεις Π. Μαρινάκη για τις ψησταριές στα πανηγύρια-Τι είπε για αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών
Για το εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει να απαγορεύσει στα πανηγύρια να ψήνουν σουβλάκια κλπ.