

Στην εξέλιξη της κακοκαιρίας “Φίλιππος” και τον σχεδιασμό που ακολουθεί μέχρι τώρα η Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων αναφέρθηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης μιλώντας σε εκπομπή του Τ/Σ “MEGA”.
Ο κ. Στυλιανίδης έκανε λόγο για ένα “δύσκολο καιρό με συνεχείς αλλαγές στις χιονοθύελλες, που δεν μπορούν να προβλεφθούν”, ωστόσο, όπως είπε ο υπουργός, αν και η διαχείριση του φαινομένου είναι δύσκολη, μέχρι στιγμής, “υπήρξε ένας ικανοποιητικός συντονισμός κι αποφύγαμε προβλήματα”.
“Αποφασίσαμε έπειτα από τη σύσκεψη που είχαμε ότι και απόψε θα έχουμε μία συνετή προσέγγιση όσον αφορά τα βαρέα οχήματα στην Αττική οδό και στην Αθηνών – Λαμίας στην Νέα Οδό. Η τροχαία θα αποφασίσει με τις εταιρείες με βάση την εξέλιξη του φαινομένου , γύρω στις 9-10 το βράδυ, και προειδοποιούμε τους οδηγούς φορτηγών ότι θα κλείσουν γιατί υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το βράδυ θα έχουμε μεγάλα προβλήματα από χιονοθύελλες. Θα το παρακολουθούμε το φαινόμενο και για αύριο το πρωί. Μπορεί και αύριο το πρωί να συνεχίσουμε αυτή την απόφαση”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.
Σχετικά με την εξέλιξη του φαινομένου τις επόμενες ημέρες ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι πιθανότατα αύριο θα είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα ωστόσο από το Σάββατο πριν το μεσημέρι και μέχρι τις 9 το βράδυ θα υπάρχουν πάλι προβλήματα που θα ξεκινήσουν από τη Λαμία και κάτω και θα συμπεριλάβουν Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη. “Είμαστε σε αυξημένη επαγρύπνηση, έχουμε πάντα αλυσίδες στα αυτοκίνητά μας, αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις και συνεχίζουμε έτσι ώστε να αποφύγουμε οποιουσδήποτε εγκλωβισμούς ή άλλα προβλήματα που θα προκύψουν για τον πολίτη”, σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.
Ακόμη, τόνισε, ότι παρά τις ελλείψεις σε συστήματα ραντάρ, υπήρξε μια καλή προετοιμασία και προσέθεσε ότι για το μέγεθος της κακοκαιρίας θα μπορούσαν να είχαν προκύψει πάρα πολλά προβλήματα όπως εγκλωβισμοί. “Σήμερα παρόλο τα κάποια προβλήματα που εμφανίστηκαν στο κυκλοφοριακό πήγαμε καλά. Έκλεισε κάποια στιγμή η Εθνική Οδός γύρω στη μισή ώρα αλλά υπάρχει αυτή η ευελιξία και η ευχέρεια να κλείνει όταν υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα για να μην έχουμε προβλήματα εγκλωβισμού, και την ίδια στιγμή όταν ο καιρός μας δίνει την ευχέρεια να ανοίγει και να απελευθερώνεται η κυκλοφορία. Ελπίζω κι αύριο να πάμε καλύτερα”, κατέληξε ο κ. Στυλιανίδης.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Boυλή: Νομοσχέδιο για την παραγωγή βιομεθανίου – Διατάξεις για τη λειψυδρία
Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου “Πλαίσιο για την προώθηση της παραγωγής βιομεθανίου, κανόνες.
Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στο επίκεντρο επικοινωνίας Μητσοτάκη-Μερτς
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον καγκελάριο της Γερμανίας Friedrich Merz..
Π. Μαρινάκης για Μαρία Καρυστιανού: «Πώς γίνεται να απειλούν τη ζωή σου και του γιου σου και να μην λες τα ονόματα»
Στην προανακριτική που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Κώστα Καραμανλή για το πλημμέλημα.
Ν. Δένδιας: Ευρεία σύσκεψη για την υλοποίηση της μεταρρύθμισης της υγειονομικής περίθαλψης στις Ένοπλες Δυνάμεις
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 20 Ιουνίου, υπό τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια,.