Χ. Στυλιανίδης: Είμαστε σε αυξημένη επαγρύπνηση για την κακοκαιρία “Φίλιππος”

Στην εξέλιξη της κακοκαιρίας “Φίλιππος” και τον σχεδιασμό που ακολουθεί μέχρι τώρα η Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων αναφέρθηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης μιλώντας σε εκπομπή του Τ/Σ “MEGA”.

Ο κ. Στυλιανίδης έκανε λόγο για ένα “δύσκολο καιρό με συνεχείς αλλαγές στις χιονοθύελλες, που δεν μπορούν να προβλεφθούν”, ωστόσο, όπως είπε ο υπουργός, αν και η διαχείριση του φαινομένου είναι δύσκολη, μέχρι στιγμής, “υπήρξε ένας ικανοποιητικός συντονισμός κι αποφύγαμε προβλήματα”.

“Αποφασίσαμε έπειτα από τη σύσκεψη που είχαμε ότι και απόψε θα έχουμε μία συνετή προσέγγιση όσον αφορά τα βαρέα οχήματα στην Αττική οδό και στην Αθηνών – Λαμίας στην Νέα Οδό. Η τροχαία θα αποφασίσει με τις εταιρείες με βάση την εξέλιξη του φαινομένου , γύρω στις 9-10 το βράδυ, και προειδοποιούμε τους οδηγούς φορτηγών ότι θα κλείσουν γιατί υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το βράδυ θα έχουμε μεγάλα προβλήματα από χιονοθύελλες. Θα το παρακολουθούμε το φαινόμενο και για αύριο το πρωί. Μπορεί και αύριο το πρωί να συνεχίσουμε αυτή την απόφαση”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.

Σχετικά με την εξέλιξη του φαινομένου τις επόμενες ημέρες ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι πιθανότατα αύριο θα είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα ωστόσο από το Σάββατο πριν το μεσημέρι και μέχρι τις 9 το βράδυ θα υπάρχουν πάλι προβλήματα που θα ξεκινήσουν από τη Λαμία και κάτω και θα συμπεριλάβουν Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη. “Είμαστε σε αυξημένη επαγρύπνηση, έχουμε πάντα αλυσίδες στα αυτοκίνητά μας, αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις και συνεχίζουμε έτσι ώστε να αποφύγουμε οποιουσδήποτε εγκλωβισμούς ή άλλα προβλήματα που θα προκύψουν για τον πολίτη”, σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Ακόμη, τόνισε, ότι παρά τις ελλείψεις σε συστήματα ραντάρ, υπήρξε μια καλή προετοιμασία και προσέθεσε ότι για το μέγεθος της κακοκαιρίας θα μπορούσαν να είχαν προκύψει πάρα πολλά προβλήματα όπως εγκλωβισμοί. “Σήμερα παρόλο τα κάποια προβλήματα που εμφανίστηκαν στο κυκλοφοριακό πήγαμε καλά. Έκλεισε κάποια στιγμή η Εθνική Οδός γύρω στη μισή ώρα αλλά υπάρχει αυτή η ευελιξία και η ευχέρεια να κλείνει όταν υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα για να μην έχουμε προβλήματα εγκλωβισμού, και την ίδια στιγμή όταν ο καιρός μας δίνει την ευχέρεια να ανοίγει και να απελευθερώνεται η κυκλοφορία. Ελπίζω κι αύριο να πάμε καλύτερα”, κατέληξε ο κ. Στυλιανίδης.

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα