

Η Χαρά Καφαντάρη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δυτικής Αθήνας και αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας, δήλωσε:
“Σύμφωνα με τον Ν.4029/11, αρθ.24, παρ.3, η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως «Ημέρα του Εθελοντή Πυροσβέστη».
Το προσωπικό των Εθελοντών Πυροσβεστών μάχεται με αυτοθυσία στην πρώτη γραμμή των συμβάντων πυρκαγιάς και της παροχής βοήθειας, μαζί με τους εργαζόμενους στο Πυροσβεστικό Σώμα, προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του, για το κοινωνικό σύνολο και το Περιβάλλον.
Σήμερα, που η πατρίδα και η κοινωνία μας αντιμετωπίζουν τις εμφανείς πλέον συνέπειες της Κλιματικής Κρίσης, με έξαρση των ακραίων καιρικών φαινομένων, πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ, καθώς και φαινόμενα παντός είδους φυσικών καταστροφών, όπως οι σεισμοί, οι Έλληνες Εθελοντές Πυροσβέστες, γυναίκες και άνδρες, προβάλλουν στην Ελληνική κοινωνία τον πυροσβεστικό εθελοντισμό, ως μια σπουδαία μορφή κοινωνικής προσφοράς.
Συγκεκριμένα, στο Πυροσβεστικό Σώμα αυτή τη στιγμή υπάρχει διαθέσιμη δύναμη περίπου 4000 Εθελοντών Πυροσβεστών πλήρως εκπαιδευμένων και πιστοποιημένων από την Πυροσβεστική Ακαδημία, είναι ένστολο προσωπικό του ΠΣ και λειτουργούν σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο που διέπει το σύνολο των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων, είναι επιχειρησιακά ενταγμένοι σε όλες τις βαθμίδες της επιχειρησιακής οργάνωσης του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και αυτές της Πολιτικής Προστασίας εν γένει (σύστημα Engage, Επιχειρησιακά Σχέδια Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών, Πλημμυρών, Σεισμών, Καταστροφών κ.λ.π).
Απαιτείται όμως. περαιτέρω Αναβάθμιση του θεσμού του Εθελοντή Πυροσβέστη, αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καθώς και εξασφάλιση των μέσων εκείνων, τα οποία θα καθιστούν το έργο τους ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο.
Η αναβάθμιση του ρόλου του εθελοντή πυροσβέστη δεν είναι μόνον υπόθεση της Πολιτείας, αλλά και της Κοινωνίας, ώστε να αποτραπεί η εικόνα της Πατρίδας μας, ως ουραγού στον πυροσβεστικό εθελοντισμό στην Ευρώπη.
Αναγνωρίζοντας το σημαντικό κοινωνικό ρόλο και ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντών του Πυροσβεστικού σώματος, αλλά και των ομάδων που ανήκουν στην Πολιτική Προστασία, στηρίζουμε κάθε προσπάθειά τους για αναβάθμιση του πυροσβεστικού εθελοντισμού”.
Σχετικά Νέα
Ν. Ανδρουλάκης: Η πολιτική αλλαγή πρέπει να ταυτιστεί με μια χώρα ισχυρή γεωπολιτικά, δίκαιη κοινωνικά και ανθεκτική οικονομικά
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Κρήτη.
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τα νέα τρένα: Θα τα έχουμε μόλις υπογραφεί η παραγγελία, μέχρι το 2027
Για τα νέα τρένα της Hellenic Train και το για πότε θα έρθουν, μετά.
Αντιδράσεις των κομμάτων για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μελόνι
Σε σχολιασμό και κριτική της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ιταλίδα ομόλογό.
Διευκρινίσεις Π. Μαρινάκη για τις ψησταριές στα πανηγύρια-Τι είπε για αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών
Για το εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει να απαγορεύσει στα πανηγύρια να ψήνουν σουβλάκια κλπ.