Αρνητικό πρόσημο στο χρηματιστήριο Αθηνών

Πτωτικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, εμφανίζοντας όμως έντονη μεταβλητότητα και αρκετές εναλλαγές προσήμου, σε μια προσπάθεια να κρατήσει τα επίπεδα των 830 μονάδων κόντρα στη μεταβλητότητα που επικρατεί λόγω της τριπλής λήξης των παραγώγων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,62% στις 831,61 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,51% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.127,79 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,92% στις 750,41 μονάδες.

Η εστίαση σήμερα παραμένει στη μετοχή της ΔΕΗ, η οποία στις 28 Ιουνίου θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα και η αγορά θα διαπιστώσει κατά πόσο οι εκτιμήσεις για τα απογοητευτικά στοιχεία του α’ τριμήνου επιβεβαιώνονται. Η μετοχή χτες “βυθίστηκε” καταγράφοντας απώλειες άνω του 17%, επηρεάζοντας όλο το φάσμα του ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, χθες υπήρξε προγραμματισμένη σύγκληση του συμβουλίου διοίκησης της επιχείρησης στην οποία τέθηκε και το θέμα των οικονομικών μεγεθών της επιχείρησης.

Πάντως, η νευρικότητα σήμερα θα είναι παρούσα, καθώς θα πραγματοποιηθεί και η τριπλή λήξη των παραγώγων του Ιουνίου. Επίσης, μετά το κλείσιμο θα ισχύσουν και οι αλλαγές στους δείκτες του FTSE, με τις αναμενόμενες αναδιαρθρώσεις των χαρτοφυλακίων να εντείνουν τη μεταβλητότητα.

H αγορά παρά τη διορθωτική κίνηση του δευτέρου δεκαημέρου του Ιουνίου δεν έχει απομακρυνθεί ιδιαίτερα από τα πρόσφατα υψηλά της. Και αυτό διότι αφενός αναμένει το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου και αφετέρου τις πιθανές κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία δείχνει έτοιμη να στηρίξει την οικονομία της Ευρωζώνης.

Τεχνικά τώρα, για τον Γενικό Δείκτη η κοντινή στήριξη είναι στις 810 μονάδες, με το επόμενο επίπεδο να είναι στις 790 μονάδες, ενώ τα επίπεδα αντίστασης είναι στις 862 και 890 μονάδες. Για τον FTSE25 η κοντινή στήριξή του οριοθετείται στις 2.082 μονάδες, με τις επόμενες αντιστάσεις να εντοπίζονται στις 2.180, 2.200 και 2.240 μονάδες.

Στο ταμπλό τώρα, Jumbo, ΔΕΗ, Cenergy, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, ΕΧΑΕ, Λάμδα και Ελληνικά Πετρέλαια ασκούν πιέσεις στον Γενικό Δείκτη, καθώς σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%. Ειδικά η ΔΕΗ, η οποία τώρα είναι στο -1,50%, έφτασε νωρίτερα στο -3,65%, αλλά “πρόλαβε” να κινηθεί και σε θετικά εδάφη, έως το +1,04%.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΛΠ, Πειραιώς, Εθνική, Ελλάκτωρ, Βιοχαλκο, Τιτάν, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, Motor Oil, Aegean, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ, με την Coca Cola να μην έχει πρόσημο. Μικρά κέρδη έως 0,4% σημειώνουν οι Φουρλής και Σαράντης.

 

 

πηγή   capital.gr

Σχετικά Νέα