Αρνητικό κλίμα στην Ασία μετά την κατρακύλα του Nasdaq

Απώλειες καταγράφουν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Παρασκευές μετά τις βαριές απώλειες στη Wall Street την Πέμπτη, με τους Nasdaq Composite και S&P 500 να καταγράφουν τη χειρότερη ημέρα των τελευταίων δύο μηνών στον απόηχο των απογοητευτικών προβλέψεων της Microsoft και των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της Meta.

O S&P 500 σημείωσε βουτιά 1,9%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατρακύλησε 2,8% την Πέμπτη.

Ακολουθώντας τις βαριές απώλειες στη Wall ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε βουτιά 2,6% στις 38.053,67 μονάδες στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του από τις 30 Σεπτεμβρίου. Συνολικά για την εβδομάδα, ο δείκτης σημείωσε μικρά κέρδη 0,4%.

Ο ευρύτερος Topix υποχώρησε σε ποσοστό 1,9%, συνεχίζοντας τις απώλειες του από την Πέμπτη όταν η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο 0,25%.

Καλύτερη η εικόνα για τους δείκτες στην Κίνα, με την επενδυτική ψυχολογία να αντλεί ώθηση από τα ενθαρρυντικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τη μεταποίηση. Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI Caixin σκαρφάλωσε στις 50,3 μονάδες τον Οκτώβριο από 49,3 μονάδες τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που τον τοποθετούσαν στις 49,7 μονάδες σε δημοσκόπηση του Reuters. Μετρήσεις πάνω από τις 50 μονάδες δείχνουν επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται σε ποσοστό 0,8%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai κινείται με μικρές απώλειες 0,2%, ενώ ο CSI 300 των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης καταγράφει οριακές απώλειες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έχασε 0,5%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 επίσης υποχώρησε 0,5%. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Αυστραλία έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού σκαρφάλωσε 3,9% το γ’ τρίμηνο από ένα χρόνο νωρίτερα, επιβραδύνοντας από άνοδο 4,8% το προηγούμενο τρίμηνο. Από τρίμηνο σε τρίμηνο ο δείκτης ενισχύθηκε 0,9% σε σύγκριση με άνοδο 1% το προηγούμενο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα