Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές μετά τις χθεσινές απώλειες

Με θετικά πρόσημα κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους σε εταιρικά αποτελέσματα και εν μέσω αναμονής για μάκρο στην ευρωζώνη.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,96% στις 437,83 μονάδες, με τον κλάδο πρώτων υλών να ηγείται των κερδών με άνοδο 1,9%, καθώς όλοι όλοι οι κλάδοι εκτός της αυτοκινητοβιομηχανίας κινούνται στο “πράσινο”. Παράλληλα, ο έτερος πανευρωπαϊκός Stoxx 50 προσθέτει 1,19%.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γερμανικός DAX κερδίζει 1,30%, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται σε ποσοστό 0,94% και ο γαλλικός CAC-40 προσθέτει 0,89%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX-35 σημειώνει κέρδη 1,48% και ο ιταλικός FTSE MIB κινείται επίσης ανοδικά κατά 1,31%.

Νωρίτερα, αρνητικά πρόσημα επικράτησαν στα ασιατικά χρηματιστήρια ακολουθώντας και τις χθεσινές απώλειες στη Wall Street, με τις αγορές πάντως σε Κίνα και Ιαπωνία να παραμένουν σήμερα κλειστές λόγω τοπικών αργιών.

Οι ευρωαγορές ανακάμπτουν σήμερα μετά τις χθεσινές απώλειες που ήρθαν με “βαρίδι” τον τεχνολογικό κλάδο ο οποίος σημείωσε “βουτιά” 3,8%.

Στα επιχειρηματικά νέα, η Deutsche Post ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη και έσοδα για το α΄ τρίμηνο αυξήθηκαν εν μέσω ισχυρού momentum στο ηλεκτρονικό εμπόριο παγκοσμίως και της ανάκαμψης στο παγκόσμιο εμπόριο, καθιστώντας αυτό, ως το καλύτερο α΄ τρίμηνο στην ιστορία της. Η γερμανική εταιρεία μεταφορών εμπορευμάτων και logistics, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη τριμήνου αυξήθηκαν στα 1,19 δισ. ευρώ έναντι των 301 εκατ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο του 2020.

Παράλληλα, η Siemens Energy ανακοίνωσε ότι επέστρεψε στα κέρδη στο β΄ τρίμηνο χρήσης και συρρίκνωση το εύρος των εκτιμήσεών της για τα έσοδα στο σύνολο της χρήσης, χάρη στη βελτιωμένη ορατότητα. Η γερμανική ενεργειακή εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 31 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις ζημιές των 1423 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Τα προσαρμοσμένα ΕΒΙΤΑ διαμορφώθηκαν στα 197 εκατ. Ευρώ έναντι των 88 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον σύνθετο PMI και τις τιμές παραγωγού στην ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα