Α.Τσίπρας: Κάνετε την Ελλάδα χώρα – δορυφόρο

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής. Χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «αμήχανο» και «στριμωγμένο», ενώ αναφέρθηκε στην «αντιπολιτευτική» όπως τη χαρακτήρισε ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο της Ν.Δ.

«Εγκαταλείπετε τις πάγιες θέσεις της χώρας σε σχέση με το ρόλο και τη στρατηγική της, το ρόλο του πυλώνα σταθερότητας και διπλωματίας στην κρίσιμη περιοχή της Μεσογείου. Εγκαταλείπετε τον μετριοπαθή και προσεκτικό ρόλο που διαδραμάτιζε παραδοσιακά η Ελλάδα» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής πολίτευσης ενώπιον της Ολομέλειας στη συζήτηση για την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ και συνέχισε: «Κάνετε την Ελλαδα μία χώρα – δορυφόρο. Μας επιστρέφετε σε παλαιά δόγματα και στρατηγικές».

Ο κ. Τσίπρας είπε πως ο πρωθυπουργός από τη μία καλείται να υπερασπιστεί μια συμφωνία με τις ΗΠΑ δίχως ανταλλάγματα, ακόμη και μετά τη δημοσιογραφική αποκάλυψη ότι οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να «πριμοδοτήσουν» την Τουρκία, και από την άλλη αντί να μιλάει για τα κρίσιμα εθνικά θέματα περαμύνεται μιας πολιτικής που έχει οδηγήσει στην ανέχεια τη συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας.

«Μη γίνει τροχοπέδη για τα εθνικά θέματα η δυσκολία που βιώνετε σε πολιτικό επίπεδο εξαιτίας των δικών σας επιλογών. Άλλα τα οικονομικά και τα κοινωνικά, άλλα τα εθνικά» υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι υπάρχουν «πολλές ευκαιρίες για να συζητηθούν τέτοια θέματα, όπως η ΔΕΗ, το ενεργειακό ή η ακρίβεια».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα