

Έξοδος από τα μνημόνια ή πισωγύρισμα το δίλημμα των εκλογών. Επικαλούμαστε την λογική κι όχι τον φόβο. Θέλουμε αυτή η αναμέτρηση να είναι μια σύγκριση προγραμμάτων, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.
Δεν είχαμε εκτιμήσει τη διαφορά από τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Πέσαμε έξω. Η πιο έμπρακτη απόδειξη ότι λάβαμε το μήνυμα ήταν ότι ίδιο το βράδυ ανακοινώσαμε ότι θα προκηρύξουμε εκλογές, ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Την σύγκριση των δύο προγραμμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Alpha.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε κατ αρχήν στα μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης της πλειοψηφίας που ανακοίνωσε πριν τις ευρωεκλογές λέγοντας ότι είναι σχεδιασμένα και κοστολογημένα. «Τα ανακοινώσαμε όταν επιτέλους είχαμε την δυνατότητα και θα τα υλοποιήσουμε χωρίς να διαλύσουμε τους πιο αδύνατους. Οι αντίπαλοι μας λένε ότι έχουν την δυνατότητα να δώσουν γενναίες φοροελαφρύνσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτό θα ήταν καλό αν γινόταν δίχως περικοπές στα πιο χαμηλά και μεσαία στρώματα. Αυτά που προβάλλουν ως μεγάλες φοροελαφρύνσεις είναι οι αντίστοιχες μειώσεις και οι περικοπές που θα γίνουν στις δαπάνες σε μισθούς συντάξεις, σε στήριξη της παιδείας και του κοινωνικού κράτους».
Θέλω να πω στον ελληνικό λαό διακυβεύεται ένα κρίσιμο ζήτημα σε σχέση με την ΕΕ την επόμενη ημέρα εφόσον επικροτηθεί το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ όλοι αυτοί που είχαν ενστάσεις θα παραμερίσουν. αν δεν υπάρξει αυτό την επόμενη ημέρα θα υπάρξουν φοροελαφρύνσεις για τους πλούσιους και θα υπάρξει η γνωστή αιτιολογία ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τις περικοπές. Επίσης για πρώτη φορά στην Έκθεση της Κομισιόν ετέθη θέμα για απολύσεις στον δημόσιο τομέα».
Εμείς ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις ανέφερε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως ενώ η ΝΔ θέλει να θεσπίσει την αναλογία 1:5 στις απολύσεις – προσλήψεις ενώ εμείς επιμένουμε στην αναλογία 1:1 .
Για τις μετατάξει ανέφερε ότι ήταν λάθος αυτό που έγινε και ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό . Για τον λόγο αυτό ζήτησα από τον πρόεδρο της Βουλής να ανακληθούν οι μετατάξεις, ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Σχετικά Νέα
Η υποστελέχωση στα σύνορα και το φάντασμα της «Ατζέντας 2030»
Στην Ελλάδα υπάρχει μια διαχρονική αλήθεια: οι εξαγγελίες εντυπωσιάζουν, τα προβλήματα όμως επιμένουν. Η.
Στρατηγική χωρίς πυξίδα δεν είναι στρατηγική: 7 μοντέλα που οφείλει να κατέχει κάθε επιχειρηματίας
Στην Ελλάδα του 2025, η λέξη “στρατηγική” ακούγεται παντού, αλλά σπάνια εφαρμόζεται με ουσία..
Ελληνικός τουρισμός: Από τη μονοκαλλιέργεια του καλοκαιριού σε ένα βιώσιμο μέλλον
Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, με συμβολή που.
Οι Έλληνες στην κορυφή των ωρών εργασίας στην Ευρώπη
Ο τίτλος περί “τεμπέληδων Ελλήνων” καταρρίπτεται ξανά — αυτή τη φορά με τον πλέον.