Α. Γεωργιάδης: Το «καλάθι του Νονού» θα δουλέψει όπως και το «καλάθι του νοικοκυριού»

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή για το «καλάθι του Νονού», θα κινηθεί στα πρότυπα του «καλαθιού του ‘Αη Βασίλη».

Ο Αδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε και τις σχετικές διατάξεις της τροπολογίας που έχει κατατεθεί για ψήφισή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τις φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως και αυτό το ειδικό καλάθι «θα δουλέψει όπως και “καλάθι του καταναλωτή” και δούλεψε και το “καλάθι του Αη Βασίλη”. Δηλαδή οι επιχειρήσεις κάθε εβδομάδα θα δίνουν τις τιμές τους για τα προϊόντα που βάζουν σε αυτό το “καλάθι”, το περιθώριο κέρδους τους είναι φιξαρισμένο και δεν μπορεί να φύγει πάνω από το περιθώριο κέρδους του Δεκεμβρίου του 2021. Εάν εντοπιστεί ότι έχουν υπερβάλλον κέρδος θα μπαίνει πρόστιμο»

Ο υπουργός, απαντώντας σε σχόλια για το εικαστικό του σήματος του «καλαθιού του Νονού» ανέφερε ότι αυτό σχεδιάστηκε από τον Σύνδεσμο Βιοτεχνών και Παραγωγών Παιδικών Παιχνιδιών.

Στη Βουλή η τροπολογία για το «Καλάθι του Νονού»
Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, το «Καλάθι του Νονού» θα τεθεί σε λειτουργία από 29 Μαρτίου έως 15 Απριλίου και θα μέσα θα έχει παιδικά παιχνίδια.

Με την ίδια τροπολογία ρυθμίζονται ζητήματα καταβολής φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων ενώ αποσαφηνίζεται πώς φορολογούνται και οι αποζημιώσεις ευρωβουλευτών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η προωθούμενη τροπολογία προβλέπει μεταξύ άλλων πως:

– Το ακαθάριστο εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις περιλαμβάνει και τα αποζημιώσεις και συντάξεις τις οποίες λαμβάνουν οι ευρωβουλευτές

– Καταβάλλεται σε 8 ισόποσες δόσεις, ο φόρος εισοδήματος του φορολογικού έτους 2022 των νομικών και φυσικών προσώπων

– Παρέχεται σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων μέχρι την 31.7.2023 η έκπτωση 3% στο συνολικό ποσό του φόρου συμπεριλαμβανομένων των οφειλών

Προβλέπεται η λειτουργία για το οριζόμενο χρονικό διάστημα (29/3 – 15/4) παρατηρητηρίου τιμών παιδικών παιχνιδιών για το «Καλάθι του Νονού».

Σε ο,τι αφορά το «Καλάθι του Νονού», στο μέτρο θα συμπεριλαμβάνονται οι κάτωθι κατηγορίες:
-Λαμπάδα με παιχνίδι.

-Πασχαλινά σοκολατειδή (αυγά κοκ)

-Επιτραπέζια/Παζλ

-Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης)

-Βρεφικά παιχνίδια

-Φιγούρες δράσης

-Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια)

-Οχήματα

– Τηλεκατευθυνόμενα

– Ηλεκτρονικά παιχνίδια

-Αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα)

-Λούτρινα

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα