Δημοσιεύθηκε στις: Σα, Μαρ 5th, 2016

Κουτσούμπας:Να μην εμπλακεί η Ελλάδα με κανέναν τρόπο σε «τυχοδιωκτισμούς»

koutsoubasΟ ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας,στον χαιρετισμό του, στο 3ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τους Σαρακατσαναίους,τόνισε ότι ο λαός πρέπει να απαιτήσει τον άμεσο εφοδιασμό των προσφύγων με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και τη μεταφορά τους στις χώρες που επιθυμούν με ευθύνη της ΟΗΕ και της Ε.Ε. και να παλέψει ώστε να μην εμπλακεί με κανέναν τρόπο η Ελλάδα σε «τυχοδιωκτισμούς» .

Παράλληλα,ο κ Κουτσούμπας, επισήμανε ότι «ζούμε σε μια εποχή, κατά την οποία διάφοροι λαοί που για χρόνια ζούσαν ειρηνικά, τους βλέπουμε σήμερα να οδηγούνται στη σφαγή και στο μακελειό, χώρες να διαμελίζονται για να μπορέσουν οι ισχυροί να ελέγξουν τους ενεργειακούς πόρους, και τους αγωγούς του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και άλλους».

Επίσης,πρόσθεσε ότι «αποτέλεσμα αυτών των επεμβάσεων που εμείς τις χαρακτηρίζουμε ιμπεριαλιστικές, είναι και τα τεράστια κύματα προσφύγων που σήμερα ένα μεγάλο μέρος τους βρίσκεται εγκλωβισμένο στη χώρα μας».

Εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στην περιοχή «(όπου) πυκνώνουν τα σύννεφα ενός πιο γενικευμένου πολέμου που μπορεί να εμπλέξει και τη χώρα μας».

Το συνέδριο, που πραγματοποιείται στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, διοργανώνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας και οι Δήμοι Λαμιέων και Στυλίδας

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo