koutsoumpas_vouli_0Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο με το παράλληλο πρόγραμμα,υποστήριξε «Κάθε φορά που θέλετε να περάσετε ένα νέο πακέτο αντιλαϊκών πολιτικών, πετάτε ένα νέο πυροτέχνημα για να παραπλανήσετε το λαό» . Μάλιστα ο κ.Κουτσούμπας υποτίμησε την σημασία των διατάξεων του νομοσχεδίου μιλώντας για «γραφειοκρατικού τύπου διευθετήσεις». Ο Δ. Κουτσούμπας ισχυρίστηκε ότι πολλές από τις ρυθμίσεις είναι «φιλοεπιχειρηματικές» κι ότι οδηγούν σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση κι εμπορευματοποίηση του συστήματος υγείας.

Παράλληλα,ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ παρατήρησε ότι η κυβέρνηση δεν νοιάζεται για την ουσιαστική βοήθεια προς τους πιο αδύναμους πολίτες, διαφορετικά θα αποδεχόταν τις σχετικές τροπολογίες του ΚΚΕ. «Η αγάπη σας για τον λαό τελείωσε εκεί που ξεκινά η αγάπη σας για το κεφάλαιο» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Δ. Κουτσούμπας σχολιάζοντας ότι «η κυβέρνηση έχει επιλέξει την τακτική καρότο και μαστίγιο» συνδυάζοντας τα λόγιας συμπαράστασης στους δοκιμαζόμενους πολίτες με τον αυταρχισμό, τις απαγορεύσεις και τις συκοφαντίες σε όσους κινητοποιούνται.

Επίσης,ο κ.Κουτσούμπας ,αναφέρθηκε στον διάλογο της κυβέρνησης με τους αγρότες και τους εργαζόμενους μιλώντας για «διαλόγους-απάτη» και προβλέποντας ότι «έχουμε δρόμο ακόμη», καθώς οι εργαζόμενοι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Ο Δ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «αέρα κοπανιστό» τα όσα λέει η κυβέρνηση ότι η αξιολόγηση θα είναι ο τελευταίος κάβος κι ισχυρίστηκε ότι «κανένας αντιπερισπασμός δεν μπορεί να κρύψει ότι κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος του λαού σε όλα τα μέτωπα».

Τέλος,αναφερόμενος στην συμφωνία με το ΝΑΤΟ για το προσφυγικό, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ καταλόγισε «τεράστιες ευθύνες» στην κυβέρνηση που αποδέχτηκε την εμπλοκή του ΝΑΤΟ προβλέποντας νέο γύρο επεμβάσεων με πρόσχημα το προσφυγικό κι όξυνση των ανταγωνισμών. Ο Δ. Κουτσούμπας τάχθηκε εναντίον οποιασδήποτε συμμετοχής της χώρας μας σε επεμβάσεις, όπως κι υπέρ της απευθείας μεταφοράς των προσφύγων στους χώρους προορισμού τους.