Χ. Μαντάς: Η Ευρώπη πρέπει να αποκαταστήσει το κοινωνικό της πρόσημο

Ο δρόμος της κοινωνικής αλληλεγγύης μπορεί να επαναφέρει μια Ευρώπη που όλοι οραματιζόμασταν και να βάλει φρένο στις ακροδεξιές φωνές και τα μορφώματα που εμφανίζονται με αρκετή δυναμική”, όπως εξήγησε ο κ. Μαντάς.

 

«Δεν μπορεί να υπάρξει απάντηση σε αυτά τα ζητήματα αν η Ευρώπη συνεχίσει σε έναν δρόμο καταστροφικό, ένα δρόμος διαίρεσης, βορρά – νότου, ανισοτήτων, διάλυσης της κοινωνικής συνοχής δεν είναι ένας δρόμος που μπορεί να δει το μέλλον της, η Ευρώπη» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς.

«Η Ευρώπη για να έχει μέλλον πρέπει να αποκαταστήσει το κοινωνικό της πρόσημο και την κοινωνική της αλληλεγγύη» εξήγησε θέτοντας σε αυτό το πλαίσιο και «τα ζητήματα και των εργασιακών σχέσεων, διότι η ζούγκλα που υπάρχει για τα εργασιακά σήμερα, υπάρχει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης». Ο δρόμος της κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως εξήγησε ο κ. Μαντάς, «μπορεί να επαναφέρει μια Ευρώπη που όλοι οραματιζόμασταν και να βάλει φρένο στις ακροδεξιές φωνές και τα μορφώματα που εμφανίζονται με αρκετή δυναμική».

Το ουσιαστικό ερώτημα που τίθεται, όπως εξήγησε σε συνέντευξή του στο ΣΤΑΡ: «Θα έχουμε μια Ευρώπη που η διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων θα είναι μια διαδικασία ενσωματωμένη, ή όχι;»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι, από τα μονομερή μέτρα πάνω από 4 δισ. που ζητούσε το ΔΝΤ τον Δεκέμβριο, φτάσαμε με τη διαπραγμάτευση στο μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα των μέτρων και αντιμέτρων. Η πίεση που δεχόμαστε από το ΔΝΤ είναι η όποια αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής να ευνοεί τα ανώτερα στρώματα σε αντίθεση με εμάς που θέλουμε μέτρα υπέρ της κοινωνίας, συμπλήρωσε.

Υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «δεν είναι δυνατόν να βγούμε από αυτή την κατάσταση με την κοινωνία ισοπεδωμένη και χωρίς δυνατότητα για ανάπτυξη», ενώ απαντώντας για το ενδεχόμενο εκλογών εκτίμησε «οι εκλογές δεν δίνουν απάντηση στα προβλήματα της χώρας». Η χώρα πρέπει να φύγει από αυτή την τιμωρητική λογική. Δεν μπορούμε να πάμε σε μια Ευρώπη που τιμωρεί τους λαούς της ευτελίζοντάς τους λέγοντας τους ότι ξοδεύουν πρόσθεσε ο κ. Μαντάς αναφερόμενος στις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ.

Ο στόχος όπως είπε είναι ως τις 7 Απριλίου να έχει ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία και μέχρι τέλος του Απρίλη που είναι και η σύνοδος του ΔΝΤ, να κλείσει συνολικά, η συμφωνία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα