Τ. Πετρόπουλος: Σημειώθηκε πρόοδος στις συζητήσεις με τα σωματεία Τύπου

Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, η τριμερής συνάντηση με εργατικές και εργοδοτικές ενώσεις στον Τύπο, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, είπε ότι σημειώθηκε πρόοδος στη συζήτηση, ενώ σημείωσε ότι υπέγραψε τη σχετική διάταξη, για να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, ως προς τη δανειακή χρηματοδότηση του ΕΔΟΕΑΠ.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, όλες οι πλευρές, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, διατύπωσαν την άποψη ότι «πρέπει να εξευρεθεί λύση και για την επαύξηση της εισφοράς των εργοδοτών, αν χρειαστεί να καταβληθεί παραπάνω ποσό, να καταβληθεί». Ωστόσο, όπως τόνισε, πρέπει να γίνουν κάποιες εξειδικευμένες εκτιμήσεις πάνω στην αναλογιστική μελέτη, που έχει ήδη ολοκληρωθεί ουσιαστικά, αλλά δεν έχει προσδιορίσει το θέμα της αναμενόμενης είσπραξης εσόδων. «Αυτό πρέπει να βρεθεί» υπογράμμισε. Πιθανότητα, όπως δήλωσε, την επόμενη εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί μία συνάντηση των εκπροσώπων των πλευρών με τους αναλογιστές, για να εξευρεθεί κι αυτό το μέγεθος, «προκειμένου να δούμε πως, στη συνέχεια, θα καθίσουν όλοι στο τραπέζι, για να υπογράψουν μία συμφωνία μεταξύ τους».

ΑΜΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα