Το φρούτο που έφερε την επανάσταση στη γεύση

“Pomme d’amour”  «Μήλο της Αγάπης» για τους Γάλλους, “pomo d’ oro”, «χρυσό μήλο» για τους Ιταλούς, «Μήλο του Περού» για τους Ισπανούς, tomatl’ για τους Αζτέκους, ντομάτα για τους Έλληνες, που την γνώρισαν μετά το 1830. Αργότερα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, όταν το διάσημο λαχανικό,  είχε χάσει όλες τις αφροδισιακές “ιδιότητες” που του απέδωσαν οι λαοί που το πρωτοαντίκρισαν!

Παρά την αργοπορημένη συνάντηση, σήμερα, η Ελλάδα, βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των χωρών με την μεγαλύτερη παραγωγή ντομάτας παγκοσμίως.

 

Ενώ ντομάτα και πατάτα συναγωνίζονται μεταξύ τους, για την πρώτη θέση, στη λίστα των πιο διαδεδομένων λαχανικών στον κόσμο!!

Αν και θεωρητικά η ντομάτα είναι φρούτο, χρησιμοποιείται περισσότερο ως λαχανικό από την εποχή ακόμη που ο Ισπανός Κονκισταδόρ, Ερνάν Κορτές, έβαλε πόδι στο Γιουκατάν, του Μεξικό, ανακαλύπτοντας τον κατακόκκινο, ζουμερό καρπό της.

Διαβάστε την  συνταγή ΕΔΩ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα