Τουρκικό ΥΠΕΞ: Υποστηρίζουμε ένταξη της “Μακεδονίας” σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Μετά τη Ρωσία και η Τουρκία ήρθε να παρεμβληθεί στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, αξιοποιώντας το πολιτικό κενό που δημιουργεί το “αντιφατικό” (όπως το χαρακτήρισε στην πρώτη αντίδραση του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών) αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της περασμένης Κυριακής στην γείτονα.

“Η Τουρκία αναγνωρίζει τη ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’ με το υπάρχον συνταγματικό όνομά της από την ανεξαρτησία της μέχρι σήμερα. Θα συνεχίσουμε και από εδώ και στο εξής να υποστηρίζουμε την ευημερία και την ασφάλεια μαζί με την ένταξη της φιλικής ‘Μακεδονίας’ στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ όπως κάναμε μέχρι σήμερα”.

Την απάντηση αυτή, όπως αναρτήθηκε το πρωί στην ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, έδωσε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου στην πΓΔΜ, ο εκπρόσωπος της τουρκικής διπλωματίας Χαμί Άκσοϊ.

Πρόκειται για σαφές μήνυμα ενθάρρυνσης από την Άγκυρα όσων εντός της πΓΔΜ απορρίπτουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και καλλιέργειας προσδοκιών ότι η ένταξη της χώρας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς είναι δυνατή και χωρίς αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα