Τουρκικά ΜΜΕ: Επεισόδιο στα Ίμια μεταξύ τουρκικού λιμενικού και ελλήνων ψαράδων

Το θερμόμετρο ανεβάζουν ξανά τα τουρκικά ΜΜΕ που εντόπισαν “επεισόδιο” μεταξύ του τουρκικού λιμενικού και ελλήνων ψαράδων, ανοικτά των Ιμίων, το πρωί της Τετάρτης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της “φιλο-ερντογανικής” εφημερίδας Milliyet, έξι ελληνικά καΐκια έφτασαν στην περιοχή από την Κάλυμνο και εκδιώχθηκαν από μια τουρκική περίπολο.

Μάλιστα, στη συνέχεια μετακινήθηκαν πλησίον άλλης βραχονησίδας, σε διεθνή ύδατα, όπως υποστηρίζουν, όπου ήδη αλίευαν 8 τουρκικά ψαράδικα, και από όπου εκδιώχθηκαν επίσης.

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Milliyet, η «ένταση» διήρκεσε περίπου 6 ώρες.

Anadolu: Πλησίασαν στα 100 μέτρα

Από την πλευρά του, το πρακτορείο ειδήσεων Anadoulu κάνει λόγο για επεισόδιο στις βραχονησίδες των Ιμίων μεταξύ ελληνικών πλοίων και του τουρκικού Λιμενικού.

Ακόμα, ισχυρίζονται πως: «έξι ελληνικά καΐκια και πλοίο του Λιμενικού προσπάθησαν από την Κάλυμνο να εισέλθουν στα τουρκικά χωρικά ύδατα κοντά στα Ίμια. Το ελληνικό περιπολικό εμποδίστηκε από το τουρκικό σκάφος του Λιμενικού που έπλεε στην περιοχή (sic). Παράλληλα, πλοία του Ελληνικού Λιμενικού και ψαράδες πλησίασαν στα 100 μέτρα τουρκικά αλιευτικά που ψάρευαν σε διεθνή χωρικά ύδατα. (…) Η ένταση διήρκεσε οκτώ ώρες».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα