Τι είπε ο Μητσοτάκης για τους εργαζόμενους και τους ανέργους

 Μήνυμα στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας που δημιουργεί καινούργιες και καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας, επενδύει στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το πρώτο προσυνέδριο της ΝΔ με θέμα τους εργαζόμενους και τους ανέργους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε μεταξύ άλλων: «Θέλω απο τη Νίκαια να στείλω ξεκάθαρο μήνυμα, είμαστε με την υγιή επιχειρηματικότητα, αλλά επιχειρηματίες που έχουν προσωπικές περιουσίες, φαλιρίζουν επιχειρήσεις, έχουν τα λεφτά στην Ελβετία και κάνουν βόλτες με σκάφη στη Μύκονο θα μας βρουν απέναντί τους. Εργατοπατέρες με μαξιμαλιστικές λογικές, άβουλοι υπουργοί, αυτά πρέπει να τα αφήσουμε πίσω μας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ στρέφοντας τα πυρά του κατά της κυβέρνησης μίλησε δυο σχολές σκέψης αναφορικά με την επιχειρηματικότητα. Συγκεκριμένα τόνισε πως: Όσο και αν κάποιοι ανακάλυψαν τώρα την επιχειρηματικότητα, αυτό είναι ένας μύθος, συγκρούονται δύο σχολές σκέψεις αυτοί που λένε οτι χρειαζόμαστε ένα κράτος μεγάλο με φόρους που πληρώνετε όλοι εσείς και ωφελημένοι όλοι αυτοί που είναι μέσα στο σύστημα και η άλλη σχολή σκέψης, που λέει ό,τι είναι δημόσιο δεν είναι και κρατικό, μπορεί αν είναι φτηνότερο να δοθεί από τον ιδιωτικό τομέα».

Στο προσυνέδριο εκτός από τους τομεάρχες και τα κομματικά στελέχη πήραν μέρος, εκπρόσωποι εταιριών και άνθρωποι της αγοράς που παρουσίασαν τις προτάσεις τους για τις επιχειρήσεις. Παράλληλα δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα αποτελέσματα του σχετικού ερωτηματολογίου που συμπλήρωσαν περισσότεροι από 17.000 πολίτες, διαδικτυακά.

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες απολύσεις και εργασιακή ζούγκλα

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Μητσοτάκη, αναφέρει: «Και στη Νίκαια να πάει, ο κ.Μητσοτάκης παραμένει ο πιο γνήσιος εκπρόσωπος του παλιού πολιτικού κατεστημένου, της διαπλοκής και της ολιγαρχίας.

Κανένας δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο αρχηγός του κόμματος που εκτόξευσε την ανεργία στο 27% θα μπορούσε να εκστομίσει οποιαδήποτε ουσιαστική πρόταση για την καταπολέμηση της ανεργίας. Η στήριξη των επενδύσεων και η αύξηση της απασχόλησης είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αυτά που με τόση θέρμη θέλει να καταργήσει. Τα ευχολόγια προς τις επιχειρήσεις για σεβασμό στους εργαζόμενους είναι ανέκδοτο, όταν ταυτόχρονα ο κ. Μητσοτάκης εξαγγέλλει την κατάργηση κάθε θεσμικού πλαισίου ρύθμισης και προστασίας.

Το μόνο που υπόσχεται ο κ.Μητσοτάκης είναι νέες απολύσεις και εργασιακή ζούγκλα.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι όσες φιλότιμες προσπάθειες κι αν καταβάλλει με τη βοήθεια των επικοινωνιολόγων του, ο κ.Μητσοτάκης δεν μπορεί να πείσει ότι είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που πραγματικά είναι.

Σε ένα μόνο πράγμα είχε δίκιο ο αρχηγός της ΝΔ. Περνάμε στην εποχή μετά τα μνημόνια. Χωρίς αυτόν».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα