Την απόδοση μομφής σε βάρος Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη και Ηλιόπουλου αποφασίζει η Βουλή

Στην ολομέλεια της Βουλής παραπέμπεται σήμερα το ζήτημα των υβριστικών επιθέσεων της Χρυσής Αυγής, μετά τη στοχοποίηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.

Αναλυτικότερα, την απόδοση μομφής σε βάρος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, και των δύο βουλευτών του κόμματος, Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Ηλιόπουλο, εισηγήθηκε στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Η μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά είναι διαδικασία η οποία κινείται σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις και περιγράφεται στον Κανονισμό της Βουλής(άρθρο 80). Ο Κανονισμός δίνει τη δυνατότητα στους βουλευτές στους οποίους αποδίδεται μομφή να δώσουν εξηγήσεις για τη στάση τους.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι από τη Χρυσή Αυγή

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, ο βουλευτής της Χρυσής ΑυγήςΗλίας Κασιδιάρης, οδηγώντας τον πρόεδρο, Κώστα Δουζίνα, στην απόφαση να διακόψει τη συνεδρίαση και προκαλώντας μάλιστα και την είσοδο της φρουράς στην αίθουσα της Γερουσίας. Ακολούθησε πανομοιότυπη επίθεση σήμερα από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλο, αυτήν τη φορά στην Ολομέλεια.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα