Σ. Φάμμελος: Αύξηση 70% του στόλου του ΟΑΣΘ τις επόμενες ημέρες

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, μετά τη συνάντηση που είχε με το νέο ΔΣ του Οργανισμού, κατά 70% περισσότερα θα είναι στις επόμενες τρεις εβδομάδες τα αστικά λεωφορεία που θα κυκλοφορούν στους δρόμους του Νομού Θεσσαλονίκης, σε σχέση με τα 240 που κυκλοφορούσαν την ημέρα αλλαγής της Διοίκησης στον ΟΑΣΘ και ήδη έχουν φθάσει τα 320.

«Ήταν ένας απαξιωμένος φορέας, χρεοκοπημένος λειτουργικά, πολιτικά και οικονομικά. Πέρα από τα πολλά προβλήματα, αποτέλεσε αδιαφανή ανανέωση της πολιτικής εξουσίας της πόλης. Οι βουλευτές τη ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν απέδειξαν ότι ήθελαν να αλλάξει και ούτε η αυτοδιοίκηση έλαβε μέτρα για να αλλάξει» τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Το στοίχημα της κυβέρνησης είναι να πετύχει το διαφορετικό αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό μοντέλο που προκρίνει για τον Οργανισμό».

Χαρακτηρίζοντας επίτευγμα την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων για τον μήνα Ιούνιο και σημειώνοντας ότι μέχρι τις 5/9 θα εξοφληθούν και τον Ιούλιο, ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι «οι πληρωμές έγιναν και θα γίνονται με ισοτιμία».

Τόνισε δε, ότι η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ εργάζεται εντατικά, προκειμένου να υπογραφεί η συλλογική σύμβαση για τους εργαζόμενους στον Οργανισμό. Τονίζεται ότι από την πλευρά του, το συνδικάτο των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ κατέθεσε την πρότασή του σχετικά με τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας και εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να συζητηθεί.

Επιπλέον, ο ίδιος τόνισε ότι γίνεται σημαντική προσπάθεια για να εξασφαλιστούν ανταλλακτικά και ο εξοπλισμός, ενώ αναφερόμενος στις προτεραιότητες της επόμενης περιόδου, μίλησε για χρήση αερίου ως καυσίμου, χρήση αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και αύξηση τηλεματικών σταθμών. Μάλιστα διευκρίνισε, ότι «δέσμευση είναι ότι όλα αυτά θα γίνουν χωρίς αύξηση της τιμής του εισιτηρίου». Μεταξύ άλλων, ο κ. Φάμελλος γνωστοποίησε ότι ο ΟΑΣΘ θα βρίσκεται στην 82η ΔΕΘ στο περίπτερο 15 μαζί με την Αττικό Μετρό.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Τάσος Κουράκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, δήλωσε ότι «αυτό το εγχείρημα είναι ένα εγχείρημα που ήταν πόθος των Θεσσαλονικέων εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ήρθε η στιγμή που η κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη του εγχειρήματος της κατάργησης του προηγούμενου καθεστώτος και της αλλαγής σελίδας στα συγκοινωνιακά πράγματα της πόλης. Είναι ένα κομβικό σημείο με κοινωνικό χαρακτήρα και νομίζω ότι και αυτό το στοίχημα η κυβέρνηση μας θα το κερδίσει».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα