Σ. Κοντονής: Ελέγχεται η απόφαση του ΣτΕ για την παραγραφή φορολογικών υποθέσεων

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα της παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων, στο πλαίσιο επίσκεψής του στις φυλακές Μαλανδρίνου, προκειμένου να εγκαινιάσει το χώρο του παιδικού επισκεπτηρίου και το ανακαινισμένο γήπεδο ποδοσφαίρου:

«Πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε, με μια απόφαση που ελέγχεται, οι έλεγχοι να μην επεκτείνονται πάνω από μία πενταετία. Αυτοί οι έλεγχοι αφορούν όσους βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό μέσω offshore. Τα χρήματα ακολουθούν δαιδαλώδεις διαδρομές και χρειάζεται πολύς χρόνος για να αποκαλυφθεί η διαδρομή τους. Επιπλέον, μέχρι το 2015, λίστες μεγαλοκαταθετών που είχε παραλάβει το ελληνικό κράτος, οι προηγούμενες κυβερνήσεις τις έχαναν και όταν αργότερα τις έβρισκαν οι έλεγχοι γίνονταν με ρυθμούς χελώνας» είπε ο κ. Κοντής.

Επίσκεψη στους χώρους των φυλακών Μαλανδρίνου

 

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους των φυλακών, συνομίλησε με τους κρατουμένους και αμέσως μετά προέβη στις εξής δηλώσεις :

«Θεωρώ ότι είναι καθήκον και υποχρέωση της πολιτικής ηγεσίας να έχει άμεση εικόνα για το τι συμβαίνει στα σωφρονιστικά καταστήματα. Για το λόγο αυτό έχουν πυκνώσει οι επισκέψεις των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Σήμερα είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μέρα, διότι εγκαινιάσαμε στο κατάστημα κράτησης Μαλανδρίνου δύο δομές, οι οποίες θα λειτουργήσουν από αύριο. Η μία είναι το γήπεδο ποδοσφαίρου και η δεύτερη αφορά ένα νέο χώρο συνάντησης των κρατουμένων με τα παιδιά τους, που μάλιστα έχει μορφή παιδότοπου.

Αυτή τη δεύτερη δράση τη θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική. Και οι ίδιοι οι κρατούμενοι αντιλαμβάνονται το ενδιαφέρον της πολιτείας όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τις οικογένειές τους και κυρίως για τα παιδιά τους.

Χάρηκα επίσης για το γεγονός ότι από τον Αύγουστο θα λειτουργήσει το θερινό σχολείο και θα έχουμε μια δομή εκπαίδευσης για το έτος 2017-18.

Αυτές οι δράσεις δίνουν στους κρατούμενους τη δυνατότητα να μην επανέλθουν σ’ έναν κόσμο εγκληματικότητας και παραβατικότητας. Διότι η μόρφωση και η εκπαίδευση, όπως λέω πάντα, είναι σταγόνες ελευθερίας, μέσα σ’ ένα περιβάλλον ανελευθερίας».

Ακόμη, ο κ. Κοντονής προανήγγειλε ότι γίνεται προσπάθεια σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έτσι ώστε οι εξωτερικοί φρουροί να ενταχθούν μέχρι το τέλος του έτους στο νοσηλευτικό σύστημα των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα