Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

Νέα σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ύστερα από επιστολή του Κ. Μητσοτάκη στο ΕΣΡ.

Στην επιστολή του, ο κ. Μητσοτάκης ζητά να μην προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών με τον νόμο Παππά, υποστηρίζοντας ότι εκκρεμούν στο ΣτΕ εκδόσεις αποφάσεων σε αιτήσεις ακυρώσεως, που πλήττουν τη συνταγματικότητα και άλλων διατάξεων του συγκεκριμένου νόμου.

Συνεπώς, υπογραμμίζεται στην επιστολή της ΝΔ την οποία υπογράφει ο κ. Μητσοτάκης, υπάρχει περίπτωση να ανατραπούν εκ νέου τα αποτελέσματα μιας τυχόν νέας διαδικασίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών, πλήττοντας το κύρος της Αρχής. Παράλληλα, η ΝΔ επισυνάπτει και πρόταση νόμου για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Σχολιάζοντας την επιστολή Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραποιεί την πραγματικότητα για να υπερασπιστεί τους καναλάρχες», καλώντας τον πρόεδρο της ΝΔ να τη δημοσιοποιήσει ολόκληρη.

Συγκεκριμένα, παραπέμποντας σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι με την επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του ΕΣΡ, ο κ. Μητσοτάκης ζητά ευθέως τη διαιώνιση του καθεστώτος ασυδοσίας που επικρατεί εδώ και σχεδόν 30 χρόνια στο τηλεοπτικό τοπίο.

«Συγκεκριμένα, επικαλούμενος εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις, ο πρόεδρος της ΝΔ ισχυρίζεται πως “δεν θα πρέπει να προχωρήσει καμία διαδικασία βασισμένη στον Ν. 4339/2015 λόγω του κινδύνου να ανατραπούν εκ νέου τα αποτελέσματα και τυχόν νέας διαδικασίας, με σοβαρές συνέπειες για το δημόσιο συμφέρον αλλά και για το κύρος του προσφάτως συγκροτηθέντος Συμβουλίου σας”», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τονίζει πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραποιεί την πραγματικότητα για να υπερασπιστεί τους καναλάρχες» και πως η τακτική του «να υπονομεύει συστηματικά το δημόσιο συμφέρον, το οποίο με θράσος επικαλείται, θα πέσει στο κενό». «Τον καλούμε να προχωρήσει άμεσα στη δημοσιοποίηση ολόκληρης της επιστολής του προς το ΕΣΡ», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα