Συνεχίζεται η ανοδική πορεία στις ευρωαγορές

βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία σε πιο συγκρατημένο ωστόσο ρυθμό, με τους επενδυτές να εξετάζουν τα νέα εταιρικά νέα, αναμένοντας παράλληλα τα νέα σχόλια της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, που θα καταθέσει στο Κογκρέσο σχετικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα.

Σε αυτά τα πλαίσια, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,26% στις 385,90 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Στους επιμέρους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός Dax εμφανίζει οριακά κέρδη κοντά στο 0,1% και τις 12.636 μονάδες, ο γαλλικός CAC ενισχύεται κατά 0,2% στις 5.232, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 πραγματοποιεί οριακές απώλειες 0,06% στις 7.412 μονάδες.

Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια τέλος, ο ισπανικός IBEX ενισχύεται κατά 0,56% στις 10.618 μονάδες, όπως και ο ιταλικός FTSE MIB που σημειώνει κέρδη 0,10% στις 21.454 μονάδες.

Στα βασικά εταιρικά νέα, απώλειες άνω του 2% καταγράφει στην έναρξη της συνεδρίασης στη Φραγκφούρτη η μετοχή της Daimler, έπειτα από δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung ότι η εταιρεία διέθεσε στην αγορά της Ευρώπης και της Αμερικής περισσότερα από ένα εκατομμύριο οχήματα που εμφάνιζαν παραποιημένες τιμές εκπομπών ρύπων.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, τα αναλυτικά στοιχεία της eurostat έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στη Γερμανία ανήλθε στο 1,5% σε ετήσια βάση, αλλά στη Γαλλία ήταν μόλις στο 0,8%.

Παράλληλα, η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, ενημέρωσε ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε σταδιακή αύξηση επιτοκίων, με επιφυλάξεις για την περίπτωση που ο πληθωρισμός παραμείνει αδύναμος. Οι επενδυτές αναμένουν σήμερα τα νέα σχόλια της J. Yellen, που θα συνεχίσει για δεύτερη ημέρα την κατάθεσή της στην επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής.

Στα πολιτικά νέα της ημέρας, η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel θα συναντηθεί σήμερα με τον στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής Handelsblatt, οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών θα παρουσιάσουν σχέδιο για το συντονισμό των φορολογικών τους κανόνων.

Tη Γαλλία επισκέπτεται σήμερα και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, οποίος θα προσπαθήσει να βρει κοινό έδαφος με τον νέο ηγέτη της Γαλλίας, Emmanuel Macron.

Τέλος, ο αμερικανός πρόεδρος, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Reuters από τον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι ρώτησε χωρίς περιστροφές τον Vladimir Putin εάν η Μόσχα παρενέβη στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία του 2016, κάτι που ο Ρώσος πρόεδρος διέψευσε ξανά. Παράλληλα, ανέφερε ότι μέχρι πριν από λίγες μέρες δεν γνώριζε τίποτα σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τη συνάντηση του μεγαλύτερου γιου του, Donald Trump Junior, με την Ρωσίδα δικηγόρο στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα