Συνάντηση Μητσοτάκη – Κουτσούμπα

Ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ανέφερε, μετά τη συνάντησή του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη πως:«Οι ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές με τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη είναι αγεφύρωτες».

Ακόμη, τόνισε ότι «το ΚΚΕ σταθερά θα συνεχίσει την πάλη του, θα βρίσκεται μπροστά σε όλους τους αγώνες των εργαζομένων που όλα αυτά τα χρόνια, είτε με κυβερνήσεις πριν της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, είτε σήμερα με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξακολουθούν να ματώνουν, να ξεζουμίζονται, το εισόδημά τους να μειώνεται, ενώ έρχεται και νέο τέταρτο μνημόνιο με τη λήξη της αξιολόγησης».

Αναφορικά με τη νέα καταγγελία του Κομμουνιστικού Κόμματος για συνακροάσεις ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι συνολικά η υπόθεση δεν έχει εξεταστεί σε βάθος.

«Είναι απαράδεκτη υπόθεση να ζούμε κάτω από συνακροάσεις, από παρακολουθήσεις ή οτιδήποτε άλλο ή έστω και να υπάρχει υποψία αυτών. Θα πρέπει να λυθεί το ζήτημα και να γίνει διερεύνηση σε βάθος. Οπωσδήποτε να δοθούν πλήρεις απαντήσεις για όλα αυτά τα ζητήματα. Ως ΚΚΕ δεν θα το αφήσουμε έτσι το ζήτημα», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το ποιος θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από το νέο κρούσαμα υποκλοπών, ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι «με βάση τα στοιχεία δεν είναι, οπωσδήποτε, κάποιος ερασιτέχνης. Οπωσδήποτε πρόκειται για υπηρεσίες, για κρατικούς, ή παρακρατικούς, εντός εισαγωγικών, μηχανισμούς»

Ερωτηθείς αν συζήτησε το ζήτημα αυτό με τον κ. Μητσοτάκη, απάντησε: «ναι, μου είπε ότι θα αναπτύξει και η ΝΔ αντίστοιχες πρωτοβουλίες, θα πει και ο ίδιος φαντάζομαι, και βεβαίως εκφράζει και η ΝΔ την ίδια ανησυχία, όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα κόμματα».

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στον κ. Κουτσούμπα ένα έγγραφο από το αρχείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το οποίο αφορούσε τη συμφωνία μεταξύ του ΕΑΜ και της Εθνικής Οργάνωσης Κρήτης η οποία υπεγράφη στις 7 Νοεμβρίου 1943.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα