Συλληπητήριο μήνυμα του Α. Ξανθού για τον θάνατο του Αντώνη Κούτη

«Ο καλύτερος φόρος τιμής στον Αντώνη Κούτη θα είναι η αξιόπιστη υλοποίηση της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ, στη φιλοσοφία και στον σχεδιασμό της οποίας συνέβαλε καθοριστικά», δήλωσε ο Α. Ξανθός στο συλλυπητήριο μήνυμα του.  

Αναλυτικότερα το μήνυμα του υπουργού:

Από χθες, η ιατρική κοινότητα, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας , η Δημόσια Υγεία και η Κοινωνική Αλληλεγγύη είναι πολύ φτωχότερες. Έχασαν για πάντα έναν Άνθρωπο που συμπύκνωνε σε όλη του τη ζωή την επιστημονική γνώση , το ήθος, την ανιδιοτέλεια , την κοινωνική ευαισθησία και προσφορά. Ένα Δημόσιο Λειτουργό που αφοσιώθηκε στην ανάδειξη ενός νέου επιστημολογικού παραδείγματος στην Ιατρική , με βάση τις αξίες της Κοινωνικής Ιατρικής , με βάση το πρόταγμα της ΠΦΥ και της Δημόσιας Υγείας .

Γι’ αυτό και ο καλύτερος φόρος τιμής στον Αντώνη Κούτη θα είναι η αξιόπιστη υλοποίηση της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ, στη φιλοσοφία και στον σχεδιασμό της οποίας συνέβαλε καθοριστικά.

Είμαστε φτωχότεροι και όσοι γνωρίσαμε τον Αντώνη Κούτη , όσοι συνεργαστήκαμε μαζί του, όσοι διαλεχθήκαμε με τις αποψεις του , όσοι είχαμε την τύχη να είμαστε αποδέκτες της φιλίας του.

Είμαστε συντετριμμένοι, νιώθουμε βαθειά οδύνη, θρηνούμε πραγματικά.

Καλό σου ταξίδι Αντώνη…

Ξανθός Ανδρέας

Υπουργός Υγείας

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα