Συγκρατημένες οι αγορές στην Ασία λόγω 19ου συνεδρίου του ΚΚ Κίνας

Μικρά κέρδη σημειώνουν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη μετά τα νέα ρεκόρ των δεικτών της Wall Street, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται στις ΗΠΑ αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις στην Κίνα.

Το 19ο Συνέδριο του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες του με την ομιλία του Προέδρου Xi Jinping ο οποίος αναφέρθηκε στα επιτεύγματα των τελευταίων ετών, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι παραμένουν σημαντικές προκλήσεις για το μέλλον. Ο Xi δεσμεύτηκε παράλληλα για την υλοποίηση ευρύτερων μεταρρυθμίσεων και το περαιτέρω άνοιγμα του κλάδου των υπηρεσιών στην αγορά. Οι εργασίες του συνεδρίου αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον τις επόμενες ημέρες καθώς οι επενδυτές θα αναζητούν στοιχεία για πιθανές πολιτικές και οικονομικές αλλαγές στη χώρα.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μικρές απώλειες 0,1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai ενισχύεται οριακά κατά 0,1% και ο Shenzhen κερδίζει 0,2%.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei σημειώνει μικρά κέρδη 0,2% οδεύοντας για την 12η διαδοχική ανοδική συνεδρίαση.

Στη Νέα Ζηλανδία ο NZ50 σημειώνει οριακά κέρδη 0,04% και βρίσκεται κοντά στο 12ο διαδοχικό του ρεκόρ. Στην Κορέα ο Kospi χάνει 0,2%. Οι αγορές σε Μαλαισία και Σιγκαπούρη παρέμειναν σήμερα κλειστές λόγω τοπικών αργιών.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει μικρά κέρδη 0,05%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα