Στεργίου στην Εξεταστική για την Υγεία: Διορίστηκα ως φίλος του Λοβέρδου

«Ούτε με διαγωνισμό, ούτε με συνέντευξη, αλλά με προσωπική γνωριμία με τον Λοβέρδο» πήρε τη θέση ο Στεργίου

Με μεγάλη ένταση συνεχίστηκε σήμερα Πέμπτη η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.

Αν και προγραμματισμένη για σήμερα ήταν η κατάθεση του ξαδέρφου του Κυριάκου Μητσοτάκη και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΙΕΝ, Αλέξανδρου Πανεθυμιτάκη, τελικά η εξέταση του ομότιμου καθηγητή του ΕΚΠΑ μετατέθηκε για επόμενη συνεδρίαση.

«Διορίστηκα επειδή ήμουν οικογενειακός φίλος του Λοβέρδου»

Στη θέση του εξετάστηκε ο δεύτερος μάρτυρας που είχε προγραμματιστεί να καταθέσει, Βασίλης Στεργίου.

Ο Βασίλης Στεργίου ήταν εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στο Δ.Σ. του «Ερρίκος Ντυνάν» από το 2010 έως το 2012, δηλαδή κατά θητεία Λοβέρδου στο αρμόδιο υπουργείο.

Από τα όσα δήλωσε μάλιστα κατά την κατάθεσή του, ο ίδιος σε ηλικία μόλις 31 ετών διορίστηκε στο Δ.Σ. όχι από κάποιον διαγωνισμό ή συνέντευξη, αλλά επειδή ήταν οικογενειακός φίλος του Ανδρέα Λοβέρδου.

Ο κ. Στεργίου υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα του πρώην υπουργού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είχε εξασφαλίσει άδεια καλής λειτουργίας του ΚΙΕΝ.

«Το Ντυνάν ανάμεσα σε αντικρουόμενα συμφέροντα»

Όταν ρωτήθηκε για την περιβόητη παρέμβαση Λοβέρδου υπέρ του Ανδρέα Βγενόπουλου για να αποσύρει ο Μαρτίνης τα ένδικα μέσα που είχε κινήσει κατά του επιχειρηματία, ο μάρτυρας αρχικά απάντησε πως το ΚΙΕΝ βρέθηκε στη μέση μιας σύγκρουσης απίστευτων συμφερόντων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας αντιλήφθηκε την απόπειρα στρεψοδικίας του μάρτυρα και επέμενε να λάβει ξεκάθαρη απάντηση για το τι κέρδισε το «Ντυνάν» από την παρέμβαση Λοβέρδου.

Σύμπλευση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ

Τότε, οι «τόνοι ανέβηκαν», καθώς η Εύη Χριστοφιλοπούλου παρενέβαινε μαζί με τους εκπροσώπους της ΝΔ, ζητώντας από τον κ. Λάππα να σταματήσει να διακόπτει τον μάρτυρα.

«Έχετε πολλούς συνηγόρους εδώ…» σχολίασε δηκτικά απευθυνόμενος στον μάρτυρα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εν τέλει, διασφαλίσατε τα συμφέροντα του ΚΙΕΝ;» ρώτησε ο κ. Λάππας, με τον μάρτυρα να απαντά: «Δεν αποσύρθηκε κανένα μέσο αστικής φύσεως στη θητεία του κ. Λοβέρδου». Πρόσθεσε, επίσης, πως κατά τη θητεία Λοβέρδου δόθηκε εντολή να γίνουν ένδικα μέσα και υποστήριξε πως το Μάιο του 2012 έγινε η απόσυρση των ένδικων μέσων, εννοώντας πως οι νομικές διαδικασίες αποσύρθηκαν αφού μετά την αποχώρηση του Λοβέρδου από το υπουργείο.

Σε αυτό το σημείο, ο πρόεδρος της Επιτροπής πήρε το λόγο για να τονίσει πως υπήρχε προσυμφωνία με τον Μαρτίνη για να αποσύρει τα μέσα αυτά στο ακροατήριο, δηλαδή η συμφωνία αυτή έγινε κατά τη θητεία Λοβέρδου.

Αυτό που δεν μπόρεσε να αρνηθεί ο κ. Στεργίου ήταν η απόσυρση της μήνυσης του Μαρτίνη κατά του Βγενόπουλου κατά τη θητεία του Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας. «Όταν αποσύρθηκε η μήνυση στάλθηκαν λεφτά 1,3 εκατ. ευρώ από τη Marfin» είπε, προσθέτοντας πως ενδέχεται να αποδεσμεύτηκε κι άλλο ποσό ανάλογου ύψους από την τράπεζα μετά την απόσυρση της μήνυσης Μαρτίνη, χωρίς όμως να είναι βέβαιος.

«Ήμασταν το αδύναμο μέρος σε αυτό το συμβιβασμό» παραδέχτηκε, ενώ όταν ο κ. Λάππας αποκάλεσε τον συμβιβασμό ως εκβιασμό, εκείνος δεν το αρνήθηκε.

Χριστοφιλοπούλου ωρυόμενη

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ όμως συνέχισε να κρατά ψηλά τους τόνους, αφού μετά από λίγο είχε νέο επεισόδιο, αυτή τη φορά με τον Θανάση Παπαχριστόπουλο των ΑΝΕΛ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα