Σταθεροποιητικές τάσεις στην Ασία μετά την ισχυρή εκκίνηση στην εβδομάδα

Μετά την ισχυρή εκκίνηση στην εβδομάδα, οι χρηματιστηριακές αγορές της Ασίας κινούνται σταθεροποιητικά στην πλειοψηφία τους την Τετάρτη, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για μερική αποκόμιση κερδών.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei υποχώρησε 0,1% στις 22.913 μονάδες, έχοντας την Τρίτη ανέβει κοντά σε υψηλό 26 ετών. Πρόκειται για την τρίτη μόλις πτώση του δείκτη τις τελευταίες 26 ημέρες συναλλαγών. Αρνητικός πρωταγωνιστής σήμερα οι μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου εν μέσω της ανανεωμένης πτώσης των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων.

Στην Κίνα ο Shanghai Composite κινείται στο +0,06%.

Στη Νότιο Κορέα, ο Kospi έκλεισε στο +0,27%.

Στην Αυστραλία ο ASX 200 έκλεισε με άνοδο 0,03% μετά την ανάβαση πάνω από τις 6.000 μονάδες για πρώτη φορά μετά 2008, ενώ στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 έχασε 0,6% με “φόντο” την πτώση των τιμών στις δημοπρασίες γαλακτοκομικών προϊόντων.

Δύο μεγάλες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν προκειμένου να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη στην Ασία είναι η δημογραφία και η παραγωγικότητα, έκρινε σήμερα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Κίνα θα χρειαστεί να λάβουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν την ταχεία γήρανση του πληθυσμού, επισήμανε η Christine Lagarde.

Στα μάκρο της ημέρας, διευρύνθηκε το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας τον Οκτώβριο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σε μια έγκαιρη υπενθύμιση της εμπορικής δύναμης της χώρας την ίδια ημέρα που καταφτάνει ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump στο Πεκίνο.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, τα κέρδη της Nissan σημείωσαν μικρή πτώση το τελευταίο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα